Foruminlägg av Tilde

#1
1 augusti 2018 kl 13:44 Redigerad 1 augusti 2018 kl 13:47
Gilla
Hej!
Jag är en medeldistanslöpare (främst 800-1500m) som nu de kommande veckorna har säsongens viktigaste tävlingar framför mig. Det är JSM, SM, GP etc.
Problemet är att jag inte fixar värmen. Flera lopp den här säsongen har förstörts för p.g.a. värmen. Jag dricker resorb och äter salta nötter samt håller mig inomhus hela tävlingsdagen, dricker mycket dagarna innan, men ändå klarar jag knappt av uppvärmningen.

Blir yr och mår illa redan efter lite jogg och får självklart inte de resultaten jag vill få.

Inför kommande tävlingar hade jag behövt tips på hur man klarar av att prestera även när det är varmt.

Är det någon här på forumet som har några tips, idéer eller erfarenheter den vill dela med sig av?

Tack!!

#2
6 augusti 2018 kl 00:52
3 Gilla
Tack allihop för svaren!
Under helgens tävlingar så gjorde jag som vanligt och höll mig i skuggan samt försökte upprätthålla både vätske- och saltbalansen. Förutom det så gjorde jag som #7 skrev och gick ut lite extra tidigt på uppvärmningen men joggade lite kortare tid. Sen blötte jag också en tröja i kallt vatten för att kyla ner mig lite under slutet på uppvärmningen. Dessutom hade jag keps på mig som #5 föreslog.

Jag testade även det som #12 tipsade om, dock så åt jag en piggelin istället för isdryck (tänkte att det skulle vara lättare att både få i sig och få tag på vid arenan) med typ 30 min kvar till start (när vi satt inne i callingtältet). Detta gjorde jag både på försöken och finalen vilket jag tror, förutom att höja stämningen i det annars väldigt tysta och allvarsamma tältet, gjorde att jag inte fick samma huvudvärk både innan och efter loppet som jag brukar få i vanliga fall.

Finalen slutade sen med ett pers på 2 sekunder och sjukt oväntat SM-Silver, så TUUUUSEN tack till alla tips jag har fått!!