Foruminlägg av Paulina Mahl

#1
15 juli 2018 kl 15:07
Gilla
Hej!
Försöker blåsa liv i denna tråden då jag också jag problem med höften (mångårig snedbelastning som lett till slemsäcksinflammation i höger höft). Jag fick kortisonspruta för tre dagar sedan och kände mig lite lite bättre igår och nu idag har jag den där brännande känslan i höften igen. Jag tog det lugnt igår så jag har inte gjort något för att förvärra det.

Vad har ni för erfarenheter av kortisoninjektionerna? Känns som detta är sista utvägen för mig. Jag har gått till sjukgymnaster, kiropraktor, naprapat och nu senast en ortoped som gav mig sprutan. Jag är även extremt öm över utsidan låren (kan inte ens ligga på sidan oj det gör ont när man tar på låren) vilket både läkare o naprapat har sagt beror på korta muskler. För detta skulle jag köra foam roller på utsida lår. Gör förbannat ont. Någon erfarenhet av detta?

Hoppas någon kan svara och bringa lite hopp :)

#2
10 juni 2019 kl 21:56
Gilla
Hej!
Trampade snett (blev knappt svullen och inte blå så tänker att det inte kan vart så farligt?) för snart 4 veckor sedan med en fot jag haft problem med sen 2011. Den har vart helt ok senaste åren om än lite stel. För 4 veckor sedan gjorde jag en slätröntgen och det visade sig vara en vanlig stukning o ingenting var brutet. Rehab sa läkaren. Smärtan sitter bredvid och lite ovanför fotknölen samt strålar upp i smalbenet o vaden. Benet känns stelt och det svider/bränner/värker. Sjukgymnasten tror det beror på spända muskler, någon som har erfarenhet av att även hela smalbenet gör ont efter en stukning? Nu fyra veckor efter smärtan har jag fortfarande väldigt ont. Jag kan stödja på den men hela foten och benet värker även i viloläge vilket är extremt påfrestande. Hur lång tid kan det ta innan smärtan lägger sig? Foten blir lite svullen underbart dagen när jag gått på den. Till saken hör att jag är höggravid, har slemsäcksinflammation i båda höfterna sedan tidigare och foglossning så jag rör inte jättemycket på mig men trots det gör foten förbannat ont ändå.