Foruminlägg av Johan

#1
28 maj 2018 kl 20:47
Gilla
Hej! Drog igång med löpning igen efter vintern i mars och har tappat en 10kg och snabbt trappat upp min löpning från ett fåtal km till att nu springa ett antal mil i veckan + 1-2 intervall pass så har ökat mängden och intensiteten ganska snabbt och åkte härom veckan under ett 1km intervall pass på en liten smärta i hålfoten/hälen på högerfoten och tänkte inte så mkt på det förutom att jag tog 2x dagar av helt från träning, körde en längre löptur på 1.35min och någon gång under denna löptur fick jag en extremt smärta i hålfoten, tänkte om någon har en idé om vad det kan vara som är fel?
Har läst en del trådar tidigare ang Plantar Fasciitis och när jag känner under foten är det kring den senan/ledan som det gör ont men en annan märkbar skillnad mellan vänster/höger fot är att när jag trycker på den leden/senan så klickar det till som när man knäcker sina fingrar typ vilket inte sker på vänsterfoten, har tyvärr ingen aning om det har med skadan att göra men tänkte jag skulle försöka lägga in så mycket information jag kan.
Kan även tillägga att smärtan är som absolut värst när jag använder framsidan av foten, typ går i brant backe, gå i trappor etc. Min läkare sa att jag skulle vila foten 1 vecka till och om det fortfarande är problem skulle jag återkomma så tänkte kolla här om ngn har en idé om vad det kan vara? Ursäkta för den långa texten!
Mvh Johan
#2
28 maj 2018 kl 21:09
Gilla
Har du blivit av med din hälsporre?
#3
28 maj 2018 kl 22:24
1 Gilla
Tack! Satt precis och kollade tidigare posts och hittade den där videon från dig, kommer testa detta under ett par dagar!
#4
29 maj 2018 kl 14:07
Gilla
Tjena Erik, var själv på löplabbet tidigare och köpte med mig ett par Hoka skor då dem tidigare skorna var rejält slitna från 2-3 års löpande men jag får så pass ont när jag löper att det är en omöjlighet att löpa mer än ett par hundra meter sedan blir smärtan så pass extrem att det inte funkar, har tyvärr såpass bred fot att jag inte kan använda Nike och har aldrig kunnat göra det under dem år jag spelat fotboll/innebandy.
Kommer definitivt att testa med olika stretch/övningar för att se om det hjälper och blir inte smärtan bättre inför kommande helg kommer jag nog ta kontakt med en fysioterapeut.
#5
1 juni 2018 kl 14:54
Gilla
Jag har så fruktansvärt svårt för att köra lite eller långsamt, känns det bra så är det väldigt lätt att jag börjar köra lite för hårt etc, så kör spinning just nu och har börjat med korta promenader som jag sakta förlänger och kanske testar en kort sträcka av jogg för att se om något har förändrats
#6
1 juni 2018 kl 14:56
Gilla
Kan ju dock säga att när jag testade mina Hoka skor i butiken på löpbandet hade jag inga känningar alls i jämförelse med när jag springer ute i naturen så är det just backar som brukar starta smärtan, så får nog börja springa plana ytor eller dylikt