Foruminlägg av Rickard Larsson

< < < 1 2 3 > > >
#1
21 oktober 2018 kl 23:28
Gilla
Jag brukade springa med mitt ex. Hon var inte lika tränad som jag. Jag gissar att vi sprang 7-8min/km. För mig var dessa turer mer krävande än att springa 5:30-6:00/tempo. Man fick liksom ”trippa på stället” det blev ju många fler steg än annars. Pulsen gissar jag låg typ samma nivå oavsett. Jag är ingen expert men gissar att skillnaden med att gå ner i tempo är försumbar.
#2
8 december 2018 kl 21:04
1 Gilla
Om du siktar på triathlon och simma med våtdräkt utomhus är neoprenbyxor utmärkt. Jag var själv tveksam till flytbyxor och gjorde ett inlägg på FB "Vi som älskar triathlon". Där finns i princip 2 läger. "Sim-faschisterna" och "Slugger-triathleterna". Den förstnämnda menar att teknik blir "helt fel" med flyt byxor..."helt omöjligt att reparera". Den sistnämnda säger "kör!". Eftersom triathleter kör våtdräkt flyter de trots allt mer med dräkt än flytbyxor -då gör det ju inget. Jag har flytbyxor och det är så mkt bättre än utan. Simningen blir roligare. Det känns som ribban sänks och det kanske blir ett pass extra i veckan. Kör på flytbyxor och be kritikerna dra åt H....!
#3
8 december 2018 kl 21:10
Gilla
Jag kör HEAD:s Boyancy pants. Det är bra. (Var extremt försiktig första gången du använder dem så att du inte repar ytskiktet) Det blir inte varmare i dessa än i vanliga simbyxor. Inte vad jag märkt.
#4
9 december 2018 kl 10:33
Gilla
De stämmer bra enligt deras tabell. Jag är en typiskt M i storlek. Och M för HEAD passar mig perfekt. Det enda är ju det här med ”Unisex” som jag inte gillar. Det blir ju lite tight i grenen för oss män. Men det är mer att det ser fult ut när man går omkring..Inget konstigt i vattnet. Men det är väl bättre för er ladies istället hoppas jag :) Håller med - det ska vara kul..det är det viktigaste tänker jag...då löser sig det andra.. det är tid i vattnet som räknas..särskilt i början.
#5
23 januari 2019 kl 19:36
1 Gilla
Tipset Gärderud gav i elitpodden var att renodla träningen i olika block. Alltså att inte blanda distansträning/lågintensiv med tröskel, intervaller eller benstyrketräning. Det blir motstridiga signaler. Kan stressa kroppen ->skaderisk. Börja med lågintensiv träning, skulle jag säga. Träna på en nivå så du är sugen på ett pass kommande dag. Vänta med intervaller/tröskel tills du har en grund och uthållighet. Sen går det fort att toppa med en lite intensivare period innan ett lopp t.ex. Jag är ingen expert men det här är vad jag tolkat utifrån det jag läst om uthållighetsträning.
#6
3 februari 2019 kl 21:51
Gilla
#7
3 februari 2019 kl 23:09
Gilla
Hej alla glada. Har börjat med triathlon sedan ett par år tillbaka. Från att inte tränat så mkt har jag rampat upp en del.
Jag äter inte jättemycket mer nu än tidigare. Äter tills jag blir ”mätt”. Har skippat socker, vitt bröd och pasta. Då tappade jag kanske 4-5kg. Provade lchf ett tag för att gå ned mer. Men det var för tråkigt att hoppa kolhydrater helt.
Jag skulle vilja tappa ett par kg till. Jag skulle kunna skära ned på kalori-intaget men jag är lite orolig om kroppen inte får tillräckligt med energi. Att muskler börjas brytas ned. Jag vet inte om det är en skröna, men det var ju ngt man tryckte på mkt förr iaf. Man skulle äta direkt efter träning osv osv. Nyfiken om ngn har haft en negativ upplevelse av kaloriunderskott? Skador? Muskelnedbrytning?
#8
4 februari 2019 kl 20:39
1 Gilla
Tack för råden! Fibrer kan nog vara bra och proteiner. Äter lite ”halv-GI- ish nu så det borde vara ok + massa rågbröd..och grönt..
Det är nog som ni säger en dietist jag ska kontakta. Har ngn ett tips på en bra i göteborg?
Kanske är bra att se vad de säger om inte annat., men jag kommer inte palla räkna kalorier och väga mat.. jag rätt nöjd med vikten egentligen.
#9
9 februari 2019 kl 23:28
1 Gilla
Tackar- Intressanta inlägg. Typ 2g/kroppsvikt är ju något som återkommer. Det blir ju faktiskt en del att få i sig. Får räkna på det.

Klockren länk #20 Johan Helge. Serien är ganska spot on vad jag klurar på.
#10
9 februari 2019 kl 23:33
Gilla
Hoppsan visst länken i #20 är bra men Gudiol-serien Daniel hänvisade till var den jag tänkte på -> spot on
#11
10 februari 2019 kl 21:43
1 Gilla
Beror på var vill du öka muskelmassan..Rent generellt?
Om det är på benen - lår plus vader kan det bli problematiskt. Träning provocerar kroppen. Kroppen svarar med att öka kapacitet om den får vila. Styrka bryter ju ned musklerna. Aerob träning(lugn/distans) ger impulsen att den lokala förmågan i musklerna behöver öka ->fler mitokondrier, kapillärer bildas. Anaerob träning(tröskel) ger impulsen att central kapacitet behöver öka, hjärtat ska transportera syre, volym till musklerna. Ett sätt som inte rekommenderas, iaf av A Gärderud, är att blanda dessa tre träningstyper. Det blir motstridiga sognaler för kroppen. Jag tror det ligger ngt i det. Träna i block. Om du kör benstyrka en vecka kanske du ska dra ner på löpning. Och vice versa..
#12
14 februari 2019 kl 19:48
Gilla
Jag har också precis fått trubbel med grafen. Verkar ha ballat ut helt. Det funkar inte att vända mobilen eller zooma/överlagra.
#13
19 februari 2019 kl 22:54
1 Gilla
Hej, ibland kan jag bli stel i hälen. Det kanske inte är samma område som i ditt fall. Men jag brukar sitta ned dra hälen mot rumpan och bända bak tårna. Då stretchas undersidan av foten. Efter det släpper det. Det är en go stretch-övning iaf om inte annat. Lycka till.
#14
8 mars 2019 kl 12:34
Gilla
Jag har läst boken: ”Att forma din kropp och maximera din prestation 2” Av Neumann & Gudiol.
Den kan jag varmt rekommendera för alla som är intresserade av ämnet i tråden. Den svarar precis på min fundering. Författarna har varit sällsynt ambitiösa med att förankra sina ståndpunkter i forskningsresultat.
#15
8 mars 2019 kl 12:40
3 Gilla
Jag har läst boken ”Att forma din kropp och maximera din prestation 2” av Neumann & Gudiol. Den svarar ganska precist på frågeställningen i tråden. Författarna är relativt ambitiösa med att förankra deras ståndpunkter utifrån forskningsresultat. Kan rekommendera boken.
#16
8 mars 2019 kl 12:46
1 Gilla
Boktips i ämnet ”Forma kroppen och maximera din prestation 2” av Gudiol & Neuman.
Där har du en seriös genomgång i ämnet. Grejen med viktnedgång är att inte bara fett försvinner, även en andel muskler. De betonar vikten av styrketräning och rätt kost vid viktnedgång.
#17
11 april 2019 kl 14:17
Gilla
Som sagt fick bra svar ifrån ”forma kropen och maximera din prestation”. Slarvig summering. Att ligga på kaloriunderskott innebär i regel att en andel fett försvinner. Men även en andel icke-fett som muskler. Hur fördelningen ser ut beror på hur mkt fett man har ifrån början. Ju mindre fett desto svårare att inte tappa muskler. Man kan behålla muskler och till och med även öka muskler. Men som sagt krävs det planerad kost och styrketräning. Viktigt att inte droppa på preteinerna och inte göra för stort kaloriunderskott.
#18
17 april 2019 kl 08:08
Gilla
Kör på det som du tycker verkar roligast. Om det inte är själva upplevelsen av girot du vill åt utan bara att maxa träning inför varvet hade jag satsat på 140km och cyklat kontrollerat. Då får du ju in ett antal timmar på träningskontot med låg skaderisk.
#19
23 april 2019 kl 22:31
1 Gilla
Lägg till grädde i såser osv. Juice har mkt kalorier och nötter... Frukosten är bra att laborera med eftersom man i regel inte varierar den så mkt. T.ex gröt är kalorifattigt. Byt isf till mackor eller liknande. Pasta är ju bra med energi i och lätt att få i sig mkt av. Skaffa en kaloriapp och kolla intaget.
#20
25 april 2019 kl 22:26
1 Gilla
Hmm. Det finns ju en massa muskler i fötterna som lätt tappar styrka vid uppehåll. En rehabövning kan vara att du sätter dig på golvet med raka ben- böjer fram foten så långt som möjligt och sedan tillbaka så långt som möjligt. Flexa lite så i olika vinklar. Ett till tips är att om du sitter kvar i positionen- tar tag i tårna och pressar/bänder dem emot dig. Då borde det dra i undersidan av foten. Jag gissar att den/de musklerna drar ihop sig lite. Det kan göra att det känns obekvämt i hälen. Lite stretch där kanske löser upp det.
< < < 1 2 3 > > >