Foruminlägg av Sam Akhmedov

#1
1 oktober 2017 kl 21:10
Gilla
Hej!

Jag är ute efter ett par nya trallskor för lite längre distanser (30km+). Springer idag i ett par Inov-8 Roclite 280, men tycker att dessa är lite för "minimalistiska" för min smak och har lite för lite dämpning.

Jag har därför sneglat lite på Salomon Sense Ultra och Sense Ride. Förutom prislappen som skiljer sig med cirka 600 kr har jag svårt att se alltför stora skillnader mellan skorna. Men vad tycker ni? Finns det någon som har provat båda modellerna? Vilken ska man satsa på om man är ute efter en trallsko för lite längre distanser och vill ha lite mer dämpning?

En stor bonus är också om ni kan bidra med er erfarenhet av dessa skor i vintermiljö. Ska börja springa mer i vinter och funderar på om dessa då räcker fint för traillöpning eller om det är Icebugs som gäller.

Stort tack på förhand!
#2
2 oktober 2017 kl 10:13
Gilla
Hej alla!

Säljer nu mina Bondi 4 Wide från Hoka One One. Observera att detta är en wide (2E) version vilket också leder (iaf enligt Hoka) till att skon inte bara är bredare utan även någon millimeter längre. Jag har 43 i Saucony och Nike och den här modellen passar mig fint med en lock down-snörning. Skulle gissa att den passar folk upp till 43,5-43 2/3.

Skorna har använts under två stycken pass på 7 km på asfalt och är således i mycket bra skick. En otroligt mjuk och fantastisk sko. Säljer dem för att droppet på 4 mm inte passar mitt löpsteg och skorna blir bara stående.

Nypris var 140 euro på Hokas hemsida. Dock har den breda versionen utgått på många hemsidor. Så har du alltid velat testa Hokas skor men har för breda fötter så är detta ett perfekt tillfälle.
Skon kan skickas mot förskottsbetalning samt om köparen betalar frakt.

Pris: 400 kr
#3
4 oktober 2017 kl 19:38
Gilla
Stort tack för alla bra svar! I dagsläget lutar det mer åt att det blir ett par Sense Ride. Dock funderar jag på om skorna kan vara FÖR dämpade?

Jag sprang nämligen tidigare i Speedcross 3 och tyckte att de skorna hade bra med (snudd på för mycket) dämpning. Dock har jag från flera personer fått höra att Sense Ultra är ÄNNU MER dämpade. Om detta stämmer borde det innebära att Sense Ride är mycket mer (för mycket) dämpade än Speedcross.

Vad säger ni?
#4
5 oktober 2017 kl 11:20
Gilla
Alright - tack för svar!

Schyssta, men måste ändå säga att jag föredrar designen på dagens Ultra. Tycker att det blir liiiiiiite för mycket rött i den nya. Men är det din bild (du som har fått möjlighet att provspringa? Hur känns de?
#5
8 oktober 2017 kl 18:10
Gilla
#6
1 juli 2018 kl 10:44
Gilla