Foruminlägg av Daniel Andersson

#1
10 april 2019 kl 22:16
1 Gilla
Jag stämmer hyfsat in på det du beskriver, är 194 och väger runt 94. Började ordentligt med löpningen under förra året. Innan dess var gymmet min huvudsakliga träningsform under ca 5 års tid (4 pass i veckan). På grund av problem med axlarna tog jag paus från gymmet och fastnade då för löpningen.

Gjorde 1:38 på halvmaran nu i februari. Springer 3-4 gånger i veckan.
På grund av bristande motivation och tidsbrist är min gymträning mer eller mindre helt nerlagd, är nöjd om jag får till ett pass i veckan. Detta märks på styrkan och muskelmassan, den är inte vad den var för något år sen.

För mig känns det svårt att kombinera de två idrotterna, men det beror nog mycket på ett jag känner att det blir lite mellanmjölk av båda då, jag går heller all in på en sak och satsar på ett bli bra på det. Hade jag försökt kombinera idrotterna hade jag nog satsat på att köra två helkroppspass i veckan på gymmet med främst basövningar och sen satsat på att få till åtminstone ett långpass och ett intervallpass/snabbdistanspass i veckan.

Lycka till!
#2
4 maj 2019 kl 21:26
Gilla
Ett av hålen i mitt armband gick sönder på min 735:a. Skrev då till Garmin att jag ville ha ett nytt och de skickade ett gratis utan några frågor. Står på deras hemsida att man har två års garanti på klockan så är din klocka mindre än två år gammal så är det ett tips!
#3
22 april 2021 kl 13:14
1 Gilla
Tusen tack för tipset! Var inne och kollade senast igår men då fanns de inte till min stora besvikelse. Visst är de inte lika snygga som de vita men förhoppningsvis är de lika snabba!
#4
24 april 2021 kl 11:32
1 Gilla
Känner igen mig i det du beskriver #1.

Ligger också hemma i Covid nu, blev dålig natten mot måndagen. Måndag hade jag klart förhöjd vilopuls, klockan sa 62 mot normalt som är 48-50 plus minus något slag. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag mådde ganska dåligt under natten.

I tisdags var den tillbaka på 49, men både onsdag och torsdag visade klockan vilopuls på 43, lägre än jag någonsin haft tidigare. Fredag och lördag har vilopulsen varit på normala nivåer igen, 49 igår och 50 idag.

I övrigt har jag haft lindriga symtom, halsont, hosta, känt mig febrig (dock utan förhöjd temp). Lite öm i bröstet också.

Väldigt oklart vad vilopulssänkningen beror på, känns iaf bra att den verkar ha hittat tillbaka till rätt nivåer igen.

Krya på dig!
#5
2 juli 2021 kl 11:55
4 Gilla
Kommer aldrig glömma den gången för kanske 15 år när jag var ute och sprang och plötsligt fick in en fluga i näsan. Jag snorade och fräste allt jag kunde ett bra tag för att få ut den och trodde jag hade lyckats, men trots det fortsatte det klia även lite efter rundan.

Glömde sedan bort händelsen men när jag vaknade morgonen därefter kände jag att jag hade något på tungan. Det visade sig vara flugan, nu död och ordentligt inbakad i saliv men annars i samma form som när den kom in i kroppen. Otroligt äckligt!
#6
15 juli 2021 kl 12:42
1 Gilla
Känner igen mig i det du beskriver. Jag är 1,94 och för några år sedan låg min stegfrekvens också på 150-155. Det var inget som störde mig förutom när jag kollade i Garmin-appen och såg att jag låg väldigt lågt där i förhållande till andra. Försökte träna på att hålla högre men tyckte det var väldigt svårt och kändes tillgjort, precis som du beskriver.

Sedan började jag springa mycket med min sambo och sakta men säkert har jag höjt frekvensen. När jag springer med henne ligger vi alltid mellan 171-176 och när jag springer själv numera hamnar jag på mellan 167-172.

Mitt löpsteg har blivit nästan 10 cm kortare men trots det har jag blivit en snabbare och bättre löpare. Jag inbillar mig dessutom att löpsteget har blivit skonsammare för kroppen.

När jag blir trött eller ska spurta faller jag dock ofta tillbaka till gamla mönster och kör älgakliv på över 1,5 meter med under 160 i kadens.
#7
15 augusti 2021 kl 20:41
Gilla
Bild uppladdad av Daniel Andersson
Denna använder jag varje gång jag springer, bara en bit på typ 2 cm över varje bröstvårta. Funkar perfekt för mig och går smidigt att ta bort när man duschar.
#8
25 maj 2022 kl 19:55
Gilla
Bild uppladdad av Daniel Andersson
Inte heller min Fenix 7 inställd med dataregistrering varje sekund samt "Alla satelliter + Flera band för ökad noggrannhet" klarade av den här delen av rundan alls bra...
#9
20 januari 2023 kl 15:04
Gilla
Rekommenderar Adidas Terrex Agravic TR Pro Trail Running Shorts.

De har förvaring perfekt för gels i olika fack runt hela linningen som är av ett mech-tyg förutom längst bak där det är en dragkedjesficka. Dessutom är de väldigt sköna och luftiga, fem tum i benlängd.

Funkade bra på Göteborgs Maraton, hade fyra större gels (60 ml/gel) med mig från start och märkte inte av dem alls, gelsen låg stabilt utmed midjan och guppade inte nånting. Inga problem att plocka fram dem i farten heller.

Ganska dyra men såg att de hade rabatt på dem på Outnorth nu.
#10
3 mars 2023 kl 10:50
1 Gilla
Rekommenderar också Saucony Tempus.
Lätt pronationsstöd, väldämpad men inte svampig och även ganska lätt och rolig att springa i. Väger också drygt 90 kg och är väldigt nöjd med den. Ena minuset är att jag nån gång fått lite skav på hälen eftersom hälkappans tyg är lite strävt och hade korvat ihop sig lite.
#11
18 januari 2024 kl 20:33 Redigerad 18 januari 2024 kl 21:42
2 Gilla
Jag har också storlek 48. Kan inte minnas när jag köpte löparskor i en fysisk butik senast utan får beställa hem och prova istället.

Löparshop och Zalando har ofta storlek 48 så kan rekommendera dig att kolla där om du hittar nån sko som verkar intressant men som är svår att hitta i rätt storlek. De har även fri retur så skulle de inte funka så är det bara att skicka tillbaka.