Foruminlägg av Olle

< < < 1 2 3 4 5 6 > > >
#1
19 september 2017 kl 15:46
Gilla
Jag sprang loppet för första gången och visst var det lite surt att det inte gick att spurta på slutet men klarade ändå mitt mål med 3 sekunder :O

Däremot stör jag mig rätt mycket på att folk verkar dels överskatta sin förmåga gällande startgrupp och dels att alla började samtidigt. Hade väldigt svårt att springa i önskat tempo och fick springa slalom första 10km.

#2
21 september 2017 kl 13:34
Gilla
Ja jag var i gruppen 1:45-2:00 och ställde mig långt fram där vid start. Så de jag sprang om var ju till stor del dom i gruppen framför, det vill säga 1:30-1:45. (Eller att folk ställt sig fel) Jag sprang in på 1:49. Av den anledningen upplevde jag det som att folk överskattade sin förmåga. Men jag hade kanske bara lite otur.

Men gruppen 1:45-2:00 lär ju ha varit enorm, lite därför jag ställde mig riktigt långt fram, men det hjälpte tyvärr inte.
#3
26 september 2017 kl 12:48
Gilla
Jag har väldigt känslig mage och får tyvärr avbryta träningpass lite då och då. Har dock klarat mig bra på lopp än så länge. Inför lopp ser jag till att bara äta säker som jag vet att min mage tåler till 100%. (För min del är det kyckling och ris som inte innehåller några starka kryddor) Så mitt tips är att prova dig fram i vardagen om vad din mage trivs bäst med. Och tillämpa detta sedan inför loppen. Gel och sportdryck går bort för mig, men det känns som att man klarar sig rätt bra utan det på en halvmara.

#4
27 september 2017 kl 16:07
Gilla
Du har mindre än 4 kilometer till Hisingsparken/Slätta Damm. Har aldrig sprungit mellan Lindholmen och Hisingsparken så den sträckan kanske är lite tråkig men ser du det som en transportsträcka/uppvärmning så är det ju väldigt trevligt att springa i Hisingsparken.
#5
8 november 2017 kl 20:41
Gilla
Jag hade problem rätt nyligen men det löste sig genom att både uppdatera klockan och appen.
#6
20 januari 2018 kl 09:27
1 Gilla
Jag gör många kortare pass. 4.5-6km. Säkert ett i veckan ibland. Oftast är det sådana pass som riskeras att ställas in pga motivation, väder och energi. Och då är det att ta sig ut och genomföra det (särskilt under denna årstiden) som är den stora prestationen. Inte antalet kilometer. Det har jag andra pass för.
#7
24 januari 2018 kl 11:24 Redigerad 24 januari 2018 kl 11:24
Gilla
Garmin Forerunner 235 är rätt så lätt. Är exakt samma klocka som 230 fast med pulsmätning på handleden.

Om du kopplar ihop den med din smartphone så se till att ändra inställningarna i Garmin Connect appen och inte i klockan. Inställningar som du kan tänkas vilja ändra är att du får 24 timmars klocka. SI-enheter. Vill minnas att den levereras med amerikansk standard.

Ändrar man i klockan så har den en tendens att ändra tillbaka när man synkar mot appen. Verkar vara appen som "styr". Har du inga tankar på att koppla ihop den med en smartphone så kan du bortse ifrån detta :)
#8
1 februari 2018 kl 13:29
1 Gilla
Det är egentligen inte så konstigt. Jag antar att du har haft den inomhus? Redan då har du "tur" som får låsning mot satelliterna. Men du har en dålig positionsangivelse. Satelliterna rör sig och under nästan ett helt dygn så kommer din positionsangivelse, både bli bättre och sämre på samma position. Och eftersom du är inomhus kommer osäkerheten både bli större och mindre. Vilket resulterat i ett positionen rör sig även om klockan ligger still.

Under dessa 19h har du bitvis troligtvis haft riktigt dålig täckning och din position har blivit placerad flera meter fel i alla riktningar. Därav att du börjar få kilometer.

Sedan är ju inte klockan designad för att användas på detta sättet. Så den får nog lite tuppjuck, varav en annan gps-utrustning hade slutat mäta positionen helt pga osäkerheten blir förstor.

#9
20 maj 2018 kl 12:51
Gilla
Sprang Göteborgsvarvet igår som många andra, men detta blev ett riktigt tufft och tråkigt varv, glädjen försvann tyvärr i och med att jag började må väldigt dåligt.

Jag undrar vad de egentligen var som hände och vad det kan bero på? Låt mig berätta.

Vid 7km började jag bli illamående och det blev bara värre, men jag klarade att hålla min fart till 10km, väl där börja jag känna mig helt slut och frös jättemycket och illamåendet blev bara värre. Började halka efter och började må allt sämre, vid 12km började jag fundera på att bryta loppet men bestämda mig för att försöka fortsätta lite till. Vid 14km fick jag börja växla mellan gång och löpning fram till mål. Jag kände mig inte jättetrött väl i mål men kände mig "sjuk" och ville bara hem och lägga mig, åt lite i målområdet och hade inga problem med aptiten eller behålla maten.

Blev sedan långsamt bättre under kvällen men var väl ändå rädd att jag skulle vakna upp idag och vara sjuk men verkar ha klarat mig ifrån det med även om jag känner mig rätt trött och sliten precis som efter ett "vanligt lopp" trots att det gick rätt långsamt igår.

Sjukt besviken på min tid men egentligen var det väl en bedrift att bara ta sig i mål när det blev så här kämpigt. Jag är van vid distansen och har tränat mycket så det borde gått betydligt bättre än vad det gjorde. Det blev ett väldigt plågsamt lopp och inte särskilt roligt tyvärr.

Någon som har en idé om varför det blev så här och vad som hände? Aldrig varit med om det tidigare, inte ens på träning.
#10
20 maj 2018 kl 14:11
Gilla
Väggning tror jag inte i och med att jag började må dåligt redan vid 7km och att det var riktigt jobbigt vid 10 km. I vanliga fall ser jag bara de första 14km som transportsträcka och en lek. Men igår var det tufft.

Kanske dålig saltbalans innan start men tror inte jag framkallat det av att dricka för mycket för tycker jag druckit lagom och precis som vanligt.

Snarare i så fall att det varit väldigt varmt senaste veckorna och att jag kanske inte fått i mig tillräckligt med salt. Har svettats väldigt mycket om dagarna på jobbet.
#11
5 juni 2018 kl 15:09 Redigerad 5 juni 2018 kl 15:09
1 Gilla
Skulle inte säga att det blir bättre för att du köper en dyrare klocka. Byggnader skuggar signalen lika mycket eller till och med ännu mer beroende på läge.

Det är sämre mottagning i skogen oavsett hur dyr GNSS-mottagare du har. Det är fortfarande samma signaler som du tar emot. Det är kvalitén på signalen som avgör resultatet, inte klockan. Jag är ändå imponerad över hur bra resultat blir utifrån förutsättningarna.
#12
11 juli 2018 kl 18:23
5 Gilla
#8 Appalachian trail är väl heller inget lopp eller os-gren. Ändå tävlar ultralöpare om att sätta rekord på sträckan.

När det gäller Kungsleden så ska väl någon vara "först". Vem vet, kanske är det fler som kommer springa i framtiden och slå rekordet.

Tycker absolut att det är prestation värd lite uppmärksamhet.



Rätt onödigt att "hata" på prestationen. Löpning och mer specifikt ultralöpning får ju inte jättemkt utrymme i media idag så kul att det omnämns på något vis.
#13
16 juli 2018 kl 13:28
Gilla
Lite mer kläder bara så går det utmärkt att springa på vinter också. Vid halka tar jag på broddar på skorna då jag inte köpt dubbade skor än.

Har aldrig upplevt problem att springa på vintern mer än när det är riktigt isigt och halt men då får man ta det lite lugnare eller hitta en annan slinga som har lite bättre underlag.
#14
13 augusti 2018 kl 10:04
Gilla
Jag hade utgått ifrån 5km och känt hur det känns. Sedan hade jag börjat med att växla mellan löpning och gång. För att allt eftersom öka löpningen och ha som mål att springa 5km utan att stanna. Börja med detta 2 gånger i veckan och se hur det känns.
#15
13 augusti 2018 kl 10:45
Gilla
Läste nu att du ville träna 4 gånger i veckan. Jag skulle nog säga att risken är stor att du kommer skada dig gällande löpningen om du börjar med 4 gånger i veckan även om du tar det lugnt. Kör löpning 2 dagar i veckan och powerwalk, cykling, simning eller något annat de två andra gångerna.
#16
17 augusti 2018 kl 09:39
1 Gilla
Har ett par Peg 34 som gått 70 mil nu. Tycker dock att dämpningen börjar kännas rätt slut, i övrigt är skon i toppskick. Har varit väldigt nöjd och överväger att köpa ett par nya 34:or istället för 35an. Tycker 35an ser så smal ut jämfört med 34 och det oroar mig lite som har rätt breda fötter.
#17
30 augusti 2018 kl 12:08
Gilla
#6. Snacka om övertygande inlägg. Klickade hem ett par Skechers igår. Har varit sugen på Hoka länge men det är verkligen få butiker som säljer dom, och de få som säljer har bara ett fåtal storlekar och aldrig min storlek.

Läste lite recensioner på Ride 7 med och det lätt väldigt bra. Ska bli roligt att testa. Jag har tror och hoppas att mer dämpning ska göra att jag orkar springa längre långpass. Får se hur väl det stämmer.
#18
1 september 2018 kl 08:26
Gilla
#18 vilken innersula använder du utöver den som följde med?
#19
10 september 2018 kl 14:47
Gilla
Jag får också spelreklam, har aldrig besökt en spelsida.
#20
27 september 2018 kl 09:56
Gilla
Har haft lite tankar angående detta och har endast sprungit till jobbet lite sporadiskt, men säg att jag gör det fram och tillbaka 5 dagar i veckan på sikt, då kommer jag själv upp i en veckovolym på 7,5mil i veckan. Ligger idag på mellan 3 och 4,5mil per vecka.

Om jag börjar med detta känns det givet att låta helgen vara vila.
Då får jag en stor veckovolym, men avsaknad av långpass och kanske även intervallpass och liknande. Blir ju ett evigt nötande i ett behagligt tempo även om det så klart på sikt även hade gått att springa intervaller också.

Kommer det påverka positivt eller är det risk att det blir för mycket mellanmjölksträning och för lite kvalité? Jag gillar att springa långt, och hoppas på att kan kunna genomföra min första mara nästa år.
< < < 1 2 3 4 5 6 > > >