Foruminlägg av Erica

#1
21 augusti 2017 kl 13:42
Gilla
Hej!
Jag fick ont på utsidan av vänsterknä som en blixt från klar himmel under ett löppass i november förra året. Jag vilade flera veckor då det även smärtade vid promenader (jag fick halta mig hem efter 1,5 km). Det hjälpte inte. Promenader smärtade fortfarande så löpning var inte att tänka på.

I januari fick jag tid hos en sjukgymnast och fick diagnos löparknä. Jag fick stretchövningar och viss styrka. I april skulle jag få börja löpträna - det gjorde svinont efter 2 km. Jag haltade igen och körde på med stretch och rehab.

I maj bytte jag sjukgymnast. Fick nya styrkeövningar (då vänster höft säckade på löpanalysen) och fortsatt stretch. Nya skor och gjutna iläggssulor (plattfotad) införskaffades.

Jag har nu kört ett tillväjningsprogram som har fungerat bra - fram tills nu. Jag upplever smärta på nya ställen (kring fibulahuvudet) och inte den där knivskärande smärtan på utsidan av knät. Jag har därför struntat helt i sulorna. Dessutom upplever jag mig fortfarande så mycket starkare i höger höft trots MASSA rehab. Jag gick därför till en kiropraktor - mitt bäcken var snett! Han tror nu att det är därför som jag har haft ihållande besvär då vänsterbenet var ca 1 cm för kort och har blivit felbelastat.

Jag har fortfarande ont av fibulasmärtor och ska därför vila från all träning i ca en vecka. Crosstraining har fungerat superbra som alternativ träning!

Är det någon som har liknande erfarenheter?! Känner mig just nu tröstlös! Blev ni bra i löparknät efter en "tillknäckning"? Eller var det fortfarande rehab, vila och stretch som gällde? Har löptränat flera mil i veckan i snart 15 år och aldrig haft löparknä tidigare.

Erica
#2
21 augusti 2017 kl 14:25
Gilla
Martin: Okej! Skönt att du blev av med eländet! Just nu vet jag inte om det har hjälpt att bli "rättställd" eftersom värken från sulorna fortfarande hämmar mig. Jag bara förutsätter att det är de som har orsakat smärtan eftersom jag upplever att fotvalvet blev för högt istället så att jag känner mig hjulbent.

Hot&Cold ska jag prova! :)

Donald: Foamrollern använder jag dagligen sedan 3 mån tillbaka. Vet inte om den gör någon nytta men jag kör på! Tack för ditt svar ändå :)
#3
21 augusti 2017 kl 20:25
Gilla
Hxman: Tack för ditt svar! Verkar som att många har lagt om sitt löpsteg till framfotslöpning. Helst vill jag kunna springa som "vanligt" men det kan vara värt ett försök om det aldrig ger sig :( har du tips på hur jag lägger upp de passen för att vänja mig vid det och inte bli skadad av omställningen? :)