Foruminlägg av Ellen Persson

#1
24 juni 2017 kl 15:05
Gilla
Hej,

Jag har haft problem med en höft i över två månaders tid. Magnetröntgen visade ingen stressfraktur men däremot en svullnad vid muskelfästet vid trokanter minor. Har nu fått höra från läkare att jag varken ska cykla eller simma, och såklart inte springa.. Är det någon som har haft liknande problem? Känns som att detta muskelfästet är väldigt ovanligt att ha ont vid? Kortisoninjektion menade läkare inte var något alternativ då detta skulle kunna dra sönder (?) musklerna vid fästet.

Alla tips mottages.. känns hopplöst när man inte kan utöva någon konditionsträning över huvud taget..
#2
10 juni 2018 kl 18:23
Gilla
Sprang Stockholm Marathon förra veckan och hade inga känningar under loppet, men ett par dagar efteråt fick jag väldigt ont på utsidan av ena höften. Misstänker att det beror på att jag sprang i lätta, neutrala skor och att jag (när jag blev trött) började falla in med foten/knäna, vilket gjorde att höften tog stryk.
Varit hos naprapaten i veckan som åtgärdade bäckenrotation..
Däremot är smärtan i höften kvar och jag misstänker trokanterit. Gör ont precis på "framsidan" av höftkulan. Gör speciellt ont vid gång i trappor/backar, samt om jag ligger på sidan där höften gör ont.

Är det någon som har erfarenhet av trokanterit? Hur blev du bättre? Stretch? Kan kortisonspruta hjälpa?

Alla tankar/funderingar mottages!