Foruminlägg av annannan

#1
7 november 2016 kl 11:41
Gilla
Jag har precis sprungit mitt första maraton och det gav mersmak!

Jag var tveksam till om jag hade tränat tillräckligt, men jag lyckades i alla fall balansera min ansträngning under loppet så att jag gick i mål med ett stort smajl och med ork nog att spurta om två killar som helt klart tagit ut sig för mycket tidigare i loppet. Jag försökte hålla mig under 7/km så långt jag kunde, vilket räckte till ungefär 30 km. Där började jag få så ont i ena höften / IT-bandet att jag var tvungen att börja växla mellan att gå och springa. Men jag kände mig aldrig direkt utmattad och jag kunde fortsätta att hålla min snabbaste marschtakt under alla gångperioderna.

Jag vill gärna springa fler maraton, men jag vet också att jag inte kommer att kunna löpträna mer än jag gjorde den här gången. Min träning har bestått av ett kortare pass på 7 km mitt i veckan och ett långpass på minst 16 och högst 25 km på helgen, plus 1-2 pass zumba och lite yoga på egen hand. Jag kan inte få till fler pass riktig löpning utomhus under en arbetsvecka och vill inte springa på gym.

Det kändes som att den allmänna orken räckte hela vägen igår, men inte musklerna. Kan jag angripa det problemet mer riktat, eftersom jag inte kan få till mer löpträning?