Foruminlägg av Malin Holmberg

#1
22 juni 2016 kl 19:40
Gilla
#2
22 juni 2016 kl 19:47
Gilla
Nu i Septemper springer jag mitt första Marathon!

Vad är era tre bästa tips för ett lyckat lopp?
Vilka nybörjar-misstag bör jag undvika?

Tusen tack på förhand :)
#3
22 juni 2016 kl 20:35
Gilla
Hej!

Ja, började med jogg.se den här veckan i samband med att jag anmälde mig till loppet. :)
Jag springer väl ca 70 km / vecka. Har endast sprungit göteborgsvarvet två ggr tidigare, 1.31 / 1.30. Förberedde mig inte något inför dem loppen, senaste gången (vilket var förra året) bestämde jag mig samma dag att jag skulle springa eftersom jag fick anmälan dagen innan. Därför vill jag förbereda mig lite bättre inför det här loppet då det dessutom är dubbelt så långt .

Tusen tack för tipsen! Jag får kolla runt lite om jag hittar något bra halvamarathon som finns i början av augusti då! :)

Har du några tips angående intag av vatten under loppet och ev. sportdryck? Är värdelös på att dricka vatten i samband med träning och har aldrig använt mig av sportdryck.
#4
26 juni 2016 kl 18:05
Gilla
Tusen tack för alla tips! Det är mycket att tänka på när man aldrig har gjort det innan.

Det som jag kommer tycka är svårast är att få i mig vätska. Ska man satsat på att ha en bälte som man springer med eller satsa på de stationerna som finns placerade ut med banan?
Idag sprang jag 22 km utan vatten, bör jag vänja mig vid att ha med mig vatten även på dem distanserna?

Är det någon som har någon bra erfarenhet gällande klockor med puls och distans? Just nu springer jag med telefonen i handen och med applikationer i mobilsen som mäter distansen och som talar om vilken medelhastighet jag har. Vill på något sätt ta det till en högre nivå men samtidigt inte köpa något som är för avancerat för mig att använda.