Foruminlägg av Ullis

#1
17 juni 2016 kl 15:36
Gilla
#2
16 oktober 2016 kl 10:09
Gilla
Började springa i mars och följde ett upptrappningsprogram från Löpskolan för att komma igång. Nu springer jag 3 ggr i veckan ca 5-8 km per gång. Efter en runda låter det alltid som att det knastrar i mina knän, särskilt när jag går i trappor. Det gör inte direkt ont men känns och låter framförallt obehagligt. Borde jag vila knäna från löpning eller kan jag köra på som vanligt?
#3
22 november 2017 kl 13:32
Gilla
Tränar inför ett halvmaraton i vår och följer ett träningsprogram från Löpskolan. Det bygger på ett distanspass, ett långpass och ett tredje pass som är ett intervallpass.

Nu under vintern kan det vara svårt att hinna med tre pass per vecka på grund av arbete, aktiviteter m.m. Vilket av de tre passen är "bäst" att välja bort i så fall? Menar inte att välja bort pass varje vecka, men kanske var tredje vecka.
#4
22 november 2017 kl 17:13
1 Gilla
Håller med om att det borde gå att prioritera tid till träning, men på vintern är det både fler aktiviteter för barnen och mer jobb för mig. Kan inte träna när barnen tränar, för de tränar samma dagar fast i olika lokaler och överlappande tider. Då agerar jag taxi. Under ljusare årstider har jag sprungit efter alla körningar, men känner mig något begränsad av mörkret som jag inte känner mig helt bekväm att springa i. Dessutom tränar jag annat tillsammans med ett av barnen en dag i veckan, vilket gör att jag väljer bort löpningen den dagen.

Jag gör allt vad jag kan för att hinna tre löppass per vecka, men för de veckor det verkligen inte går ville jag ha råd om vad som var bäst att hoppa över.

Det stämmer att jag är relativ ny - är inne på mitt andra år bara. Var själv inne på det tipset ni båda gav att hoppa intervallpasset.
#5
22 november 2017 kl 18:06
Gilla
Du har rätt, Kurt:)
#6
23 november 2017 kl 16:18
Gilla
Tack för kloka tankar,alla! Att kombinera som Oldboy skriver låter som en riktigt bra idé!