18 april 2016 kl 14:01
Hej!
Jag är helt ny på sidan och skriver här ett ganska långt inlägg med några frågor. Hoppas ni orkar läsa. :)
Jag har sprungit regelbundet i några år nu, men kände att jag behövde lite utmaning och bestämde mig då för att gå ut hårt med Stockholm Marathon. Jag älskar utmaningar, men vill ju dels klara av dem samt träna rätt så jag inte åker på skador.
Veckorna ser ut enligt följande (träningsmässigt alltså):
1) Tre alt. fyra pass löpning. Två kortare pass (ca. 7 - 8,5 km) och ett långpass som jag varje vecka förlänger med ca. 2,5 km. Förra veckan sprang jag mitt hittills längsta pass som var 2,3 km på tiden 2h2min. Är inte jättesnabb men skulle väl vilja klara Marathon på ca 4 timmar.
2) Ett alt. två spinningpass. Jag hatar löpintervaller och intalar mig att jag får intervallträning här. :)
3) Snabb morgonpromenad de dagar jag inte tränar.
Ni som kan, är det här ett vettigt upplägg? När ska jag springa sista långloppet och hur långt ska det vara?
Nu till mitt verkliga problem: Maten. jag har små barn och måste göra all löpträning på morgonen för att få till familjepusslet. Jag springer därför alltid på tom mage (förutom en kopp kaffe innan). Dessutom klarar min mage inte av mat innan träningen utan måste alltid vänta minst 5 timmar tills jag tränar då jag har ätit.
Mina långpass blir därför allt jobbigare eftersom jag har svårt att få till maten. Vad bör jag äta dagen/dagarna innan? Jag har inte testat sportdryck/gel ännu; är det ett bra alternativ?
Jag åker till New York en vecka i början av maj och här kommer det bli minimalt med löpning då barnen är med och jag vill uppleva staden med dem. Kanske dum fråga, men kommer det uppehållet göra att jag tappar mycket i uppladdningen?
Som sagt, ett långt inlägg men jag har inga andra i min närhet som jag kan fråga eller springa med, men tror säkert att det finns experter här. :)
Tack på förhand!