Foruminlägg av Manne

#1
21 april 2016 kl 22:55
Gilla
Jag är väldigt nöjd med mina Roadclaw 275, sprungit en månad med dem. Lite trång i hälen då jag springer med dam modellen, men annars en härlig sko enligt mig. Nu springer jag bara med olika inov skor, så har inte så mycket att jämföra med.
#2
22 maj 2016 kl 16:37
Gilla
Jag skulle säga att det nöts av, jag har också delar på min vader som är hårlösa. Mina vader har blivit förstora för ett par av mina jeans. Så lite ett lyx problem av att ha snygga vader hehe. Gäller även håret på bröstet om jag surfar mycket, det nöts av under våtdräkten.
#3
30 augusti 2016 kl 19:46
Gilla
Hej,

Jag var hos sjukgymnasten idag för jag har en punkt smärta i övre smalben som jag har haft dem senaste fyra månaderna. Det började med något som lät exakt som benhinne inflammation. Så jag tog paus från löpningen i två månader och började springa igen lite lätt och det gick bra till en början.

Sedan flyttade jag till Norge och skulle börja springa på fjäll igen ( springer bara trail och på fjäll) och smärtan kom tillbaka första passet. Jag blev trött för jag sett fram emot att springa en sommar på fjället så jag sprang vidare en vecka, tills jag började halta när jag gick normalt. Efter det har det nu gått två månader och det gör fortfarande ont men kan gå normalt.

Sjukgymnasten idag kunde inte komma på vad som var fel, för jag hade stabila knä och fotleder. Gör inte ont när man klämmer och känner. Fick rådet att vila ytligare och återkomma om det inte blev bättre.

Jag är lite trött på att vila och vänta, har även fått lägga skateboarden på hyllan, får ont vid dropp av ramp och springa fult ut är nog bara att glömma.

Det som gör ont är ca två cm av smalbenet ca 4 cm nedanför knäet. Är det någon som har en idé vad det kan vara för något?
#4
3 februari 2017 kl 22:24
Gilla
Jag kör mössa på vitern, buff för vår och höst. Sen har jag en hårsnodd/gummiband ifrån kari tra på 5mm bredd som funkar perfekt på sommaren.
#5
19 mars 2017 kl 16:33
Gilla
Klart intresserad, skickar dig ett pm. Kan man fråga varför den skänks bort?
#6
7 maj 2017 kl 09:34
1 Gilla
Jag kan känna lite att det var tråkigt att dem inte gjorde ett försök att göra ett legetimt världsrekord. För nu har vi ett världsrekord och en som har sprungit snabbare...
#7
26 januari 2018 kl 18:36
1 Gilla
Jag har haft mycket problem att få min ambit3 att synka via appen. Men har nu kommit fram att det strular aldrig för mig om jag bara klickar i appen att jag vill synka. Klickar jag på klockan att jag vill synka med appen får jag problem och får synka om klockan med appen.

Suunto movie fungerar bara för mig om jag är kopplad till snabbt wifi, mobilnätet eller dåligt wifi fungerar det inte.

#8
7 november 2020 kl 13:38
Gilla
Om du går in på movescoun, klickar in på din klocka och vidare till sportlägen. Där kan du sen lägga in altitud som skärm. Då borde du få höjden i realtid.
#9
11 december 2020 kl 21:11
Gilla
Jag har samma fel som du på pulsmätningen när jag springer, padling och längdskidor då mäter den pulsen rätt från början, men löpning då får jag 200 i puls första 15 minutrarna.

Jag har teorin att det tar 15 minuter för bandet att fastna på rätt läge för att mäta pusen rätt. Jag cyklar ca 15 minuter till kanoten och längdspåret så kanske därför får jag rätt värden från början där.
#10
15 april 2021 kl 09:24
Gilla
Thermacell!! vad väger en sådan? Finns ett jätte bra mygg medel som heter Bushman, en dush på morgonen och en vid lunch i kombo med myggnät så överlever man även när himmelen svartnar av mygg.

Du måste tänka VIKT VIKT VIKT i allt du tänker ta med dig. Jag har sprungit en del med en OMM classic 32L. Kolla in bivybag som tält lösning. Det går att komma ned till starx under 2kg för ryggsäck, tält, sovsäck, liggunderlag.
#11
15 april 2021 kl 10:22
Gilla
Jag är helt klart nöjd med min Classic 32. Men har haft den ganska många år nu och det har börjat hända ganska mycket på lättvikts-pryl sidan. Skulle jag köpa en ryggsäck idag är jag osäker på om det skulle bli en Classic.

Jag hade kollat på ev Gossamer Gear Murmur 36. 354g häften av en Classic väger. Jag har en Gosmer marsipan 60L som jag är väldigt nöjd med.

Även Atom packs gör också grymt snygga säckar.


#12
26 mars 2022 kl 14:19
7 Gilla
Som Umebo får jag nog endå säga att det är ganska enkelt, man går och springer till väster, cyklar till höger. Gäller alla vägar, sen får man vara lite smidig ibland när det är mycket snö, men efterföljs till 95% av invånarna.
#13
2 juni 2022 kl 08:43
Gilla
Jag cykelpendlar på en hybridcykel, snittar ungefär 24km/h på 16km. Har en max hastighet på 38km/h sen blir luftmotståndet för stort. Kör en stålracer vid finväder då snittar jag ungefär 26km/h på samma sträcka och ansträngning och kan passera 40km/h i nedförsbacke. Sen har jag en racerracer som jag snittar 30km/h med och kan obegränsat snabbt utför.

Så det är ganska stor skillnad mellan cykel och cykel. Mycket handlar det om hur stort luftmotstånd du får.
#14
26 november 2023 kl 01:37
Gilla
Hej, jag har tagit tillflykt till Costa Rica för att surfa när det är som mörkast och tråkigast hemma. Men som den löpare man är så lyckas man inte undvika informationen om ett ultra lopp här borta, 66km 3000 höjdmeter Moon Run Monteverde. Tusan det är som att man redan är anmäld. Som ni säkert förstår så är ju det största problemet värmen och dessa höjdmeter, hur tusan ska man överleva som vinterrustad västerbottning?


Så jag efterfrågar era tips kring att springa i värme? Gärna historier av episka dimensioner som man kan ta lärdom av.
#15
27 november 2023 kl 01:33
Gilla
Jag har varit här en vecka och det är 19 dagar kvar till racet. Så det finns fortfarande mycket tid kvar att anpassa sig till värmen. Det där med att väga sig måste testas, så att man kan räkna lite mer på vätske konsumtion.