Foruminlägg av Emma

#1
20 juli 2015 kl 18:43
Gilla
Hejhej!
Jag började springa i början på juni, tidigare så har jag promenerat flera gånger i veckan i typ tre års tid. Men nu är det så att min astma sätter mycket mera stopp för mig än jag trott att den skulle göra. Kan springa i en minut ungefär sen måste jag pausa(gå) i några minuter, för att jag inte får någon luft, innan jag kan springa i en minut till och så får jag fortsätta så hela spåret. Börjar verkligen tröttna på detta nu för jag känner att min kropp orkar mer men det går verkligen inte när jag inte får nån luft. Har haft min astma i 15 år och förut när jag spelat basket har jag kunnat hantera den, men nu går det inte.

Hur gör ni andra som har astma med medicinering, tar ni nått dagligen eller innan ni ska ut och springa och hur lång tid innan såfall?
Just nu använder jag Ventoline diskus som jag tar innan jag ska spring plus har alltid med mig den ut i spåret så att jag kan ta igen.

Tacksam för svar!
#2
7 augusti 2015 kl 14:31
Gilla
Tack så jättemycket för alla svaren!
Har för mig att jag tog pulmicort morgon och kväll när jag var mindre så ska kontakta min läkare och se om jag kan få det utskrivet igen så kanske det kan gå bättre sen. Och en ordentlig undersökning kan nog vara bra med.
Har ju även väldigt svårt gräsallergi, men den tar jag två mediciner om dan för men kan vara så att det är den som ställer till det nu på sommaren.