Foruminlägg av Stefan Holgersson

#1
29 juni 2015 kl 15:04
Gilla
Hej,
om inte förr, tänker jag springa Stockholm Marathon 2018.
Min pappa sprang maran 1985 på 3.35 då han var 43 år gammal. Han har sagt att hans tid är oslagbar för barn och barnbarn, jag tar det som en utmaning. 2018, då jag är 43 år, SKA jag under 3.35.
Nu till min fråga, är det någon skildnad i bansträckning nuförtiden mot 1985? I så fall, är banan lättare eller svårare idag och vad har ändrats? Finns någon information, länka gärna den i denna tråden
Mvh /Stefan Holgersson
#2
29 juni 2015 kl 15:20
Gilla
Hade ändå tänkt ge mig på denna galenskap denna sommar, vad passar bättre än detta tillfälle?
Tänker springa ÖstgötaMaran 6 september, är det någon mer Linköpingsbo som hänger på Ultra intervallerna och/eller ÖstgötaMaran?
#3
29 juni 2015 kl 15:27
1 Gilla
Tack för svar! Bra då kan jag räkna bort detta i min "lilla" uppladdning. Jag minns när jag var å titta på pappa 1985, jag var 10 år och djupt imponerad av hans lååååånga lopp. Jag minns det som en varm härlig dag, hoppas det blir något svalare 2018. Men jag börjar komma i bra löpform redan nu efter ett års träning, så man kanske ska försöka sig på att slå pappas tid redan nästa år... Sugen.
Ska ge mig på min första mara 6 september i år, ÖstgötaMaran. Får se om jag är lika sugen på Stockholms Marathon efter det... ;-)
#4
30 juni 2015 kl 07:49
Gilla
Jag hatar klockor som sitter fast kring handleden, men kan nästan få panikkänslor av bröstband då jag blir väldigt anfådd.
Jag fick min 225:a förra veckan och har vant mig att ha den högt upp åtsittande på handleden.
Men tror inte dem funkar för #Åsa.
Jag är svinnöjd med klockan, min första GPS-klocka iofs, har inte mycket att jämföra med. Men en funktion jag kan sakna är "Race yourself", dvs att klockan anger hur många meter du är före/efter din bästa tid.
Dock behöver nog klockan bytas ut, Bluetooth har strulat och strular.
Fösta gången jag pairade klockan mot min mobil (med Garmin Connect appen insatallerad), tog det en timma.
Automatisk syncning klocka -> mobil har bara funkat ett fåtal ggr då jag sparat löpturen på klockan.
Har jag fått "Ta bort enheten" i Garmin Connect och pairat igen för att få kontakt mellan klocka och mobil. Men detta funkar inte varje gång, men efter några försök funkar det. Får göra om samma procedur nästa gång jag vill synca löptur...
Om jag startar om klockan får den kontakt med mobilen för det mesta.
Har uteslutit att problemet ligger i mobilen då jag "lyssnat" på Bluetooth med andra mobiler/datorer samtidigt som min mobil och i ingen av mobilerna/datorerna har klockan varit synlig förrens klockan startats om. Skickat ett ärende till Garmin supporten, får se vad de svarar. Mikael Tilly, du kanske har något ess i rockärmen, hur jag avhjälper problemet?
#5
30 juni 2015 kl 07:52
Gilla
Just det smart! Det hade jag inte tänkt på, att man kan vara med i båda klasserna på så sätt, men så borde det väl vara, eller? :-)
#6
30 juni 2015 kl 07:55
Gilla
Hej,
fick hem min Garmin Forerunner 225 i förra veckan. Bluetooth har strulat och strular.
Fösta gången jag pairade klockan mot min mobil (med Garmin Connect appen insatallerad), tog det en timma.
Automatisk syncning klocka -> mobil har bara funkat ett fåtal ggr då jag sparat löpturen på klockan.
Har jag fått "Ta bort enheten" i Garmin Connect och pairat igen för att få kontakt mellan klocka och mobil. Men detta funkar inte varje gång, men efter några försök funkar det. Får göra om samma procedur nästa gång jag vill synca löptur...
Om jag startar om klockan får den kontakt med mobilen för det mesta.
Har uteslutit att problemet ligger i mobilen då jag "lyssnat" på Bluetooth med andra mobiler/datorer samtidigt som min mobil och i ingen av mobilerna/datorerna har klockan varit synlig förrens klockan startats om.
Har skickat ett ärende till Garmin Support, får se vad de svarar.
NÅGON SOM UPPLEVT SAMMA PROBLEM OCH KANSKE HAR EN LÖSNING?
#7
30 juni 2015 kl 08:19
5 Gilla
Annie F: det var hans första och sista SM, också tänkt på samma sak, att det är bäst att springa under 3:35 direkt för att hindra alla diskussioner. Min pappa har dock så stort hjärta att han blir gladare om jag slår hans tid än om jag inte slår den.
Staffan Dahlgren: Precis, 3:35 känns som ett högt mål för mig men inte oslagbart, nu när jag planerar lång tid i förväg.
Sven W: Tack för ditt omfattande svar och bra tips.
Antonio Navarro: DET är ett onåbart(?) mål för mig.

För övrigt fyller min pappa, Lage, 73 i år, han har Parkinson och genomgått hjärtoperation. Han gillade verkligen att röra på sig tidigare, hade svårt att sitta still. Idag tar han det så lugnt som möjligt, det är morsan som använder grisfösare och vallar ut honom på aktiviteter... ;-) Tror han liksom mig använde löpningen som "andningshål" under småbarnsåren, det är en lättillgänglig aktivitet. Jag sprang ibland med pappa då jag var yngre, men "hatade" det, idag känns en löpfri dag som en plåga. Förra veckan var jag sjuk och sprang inte på fem dagar, när jag väl kom ut igen, sprang jag med ett brett leende och kom hem till min familj som en ny människa. Min fru har tidigare skakat på huvudet åt mig, men ser var motion gör för min knopp och kropp, så HON börjar prata om att JAG ska göra klassikern. Inte bang för utmaningar, bring it on!!!
Löpningen kommer jag "tvinga" på mina barn med. :-D
#8
1 juli 2015 kl 07:56
Gilla
Min far har mest varit fascinerad av Vasaloppet, minns alla frukostar vi ätit framför tv:n då starten gått. Han har aldrig åkt, men jag har kört ett Vasalopp och ett Öppet spår. RIKTIGT kul! (Tur att hjärnan är selektiv och minns mest positivt).
Föret kan ju skilja väldigt mkt mellan åren, så skildnaden är väl främst där.

Antonio: Åkt på den smällen många ggr, att jag ökat på träningen i för snabb takt... Men denna gång ligger målet långt fram och jag har ingen brådska. Måste prova några maror och börja känna mig bekväm med sträckan. Halvmaror börjar kännas helt ok och görbara just nu, så nu är det dags för nästa steg.
#9
2 juli 2015 kl 13:38
Gilla
Fick svar från Garmin:
------------------------------------------------
Tack för ditt mail angående att du upplever bekymmer med att para och synka din Forerunner 225 med din telefon via Bluetooth, då detta ofta tar lång tid eller inte alls fungerar.
Jag beklagar att du upplever bekymmer med din Forerunner 225 och Bluetooth. För att lösa detta ska du göra följande:
Börja med att säkerställa att din mobil finns med på listan över kompatibla. Du hittar dessa listor på nedan länkar:
Android: http://static.garmincdn.com/gcm/BLE_Android.pdf
Apple: http://static.garmincdn.com/gcm/BLE_Apple.pdf

När du säkerställt att telefonen är kompatibel ska du göra följande:
- Försäkra dig om att du använder den senaste versionen av Garmin Connect Mobile
- Se också till att du använder den senaste versionen av operativsystemet på telefonen.
- Se till att Forerunner 225 är uppdaterad (senaste versionen är 2.30), du kan uppdatera klockan genom Garmin Express på din dator.
- Radera parningshistorik för Bluetooth på telefonen.
- Återstarta Bluetooth och rensa cachen på Garmin Connect Mobile
- Ta bort enheten från Garmin Connect (webbsidan)
Skulle detta inte fungera ska du återkomma till oss med en utförlig beskrivning av vad du gjort och vad som händer. Skicka också med skärmdumpar på eventuella felmeddelanden.
------------------------------------------------------------------------
Jag har en Sony Xperia V... och den finns inte med i listan, dock har den Andriod-version 4.3.
Ska prova med frugans mobil ikväll, den finns med i listan och då borde synkningen funka klockrent... Skulle vara bra/kul att veta att klockan funkar som den ska... Återkommer i ärendet
#10
2 juli 2015 kl 13:40
Gilla
Jonas, ja, har installerat senaste firmware. :-)
#11
14 juni 2016 kl 08:14
1 Gilla
Prova "Fivefinger"-strumpor. Injinji, otroligt sköna. Jag har haft ömtåliga fötter, men nu inga problem. Efter Stockholm Marathon, fötterna var blåsfria, inget skav. (Sprang i New Balance 1260v5)