Foruminlägg av Johannes

#1
17 maj 2016 kl 08:37
Gilla
Hej,

Tänkte kolla om någon här vet detta.
Jag springer ca 2-4 mil i veckan. När jag tex på en lördag dricker alkohol, så blir jag såklart lite bakis dagen efter. Men mitt löppass på måndagen efter är jag alltid extremt stark, aldrig problem med mjölksyra i backar och kan hålla ett betydligt högre tempo på milen. springer ca 2 min snabbare på milen.

Har märkt denna skillnad i ca 2 år och det är en betydligt skillnad på styrkan i benet, så det är inget som sitter i huvudet utan det gör stor skillnad. Vet inte om det har något med syretillförseln till musklerna som påverkas men det är det jag kan komma på.

Någon som vet något om detta eller upplever samma sak?
#2
17 maj 2016 kl 09:14
Gilla
Ja och det är det svaret jag brukar få, att jag har vilat eller att det är psykiskt. Men jag har testat allt kring detta för att jag har svårt att tro att det skulle ha med alkoholen att göra men det har det. Det har med alkoholen att göra på något sätt. Detta är något jag upplevt tydligt 2-3 gånger i månaden under 2 år så det är ingen inbillning utan jag har väldigt bra statistik för det.

Nu ska jag springa Göteborgsvarvet på lördag och funderar starkt på att dricka lite alkohol på torsdagen enbart för att komma åt den effekten jag pratar om....
#3
17 maj 2016 kl 10:47
Gilla
Ja det är något sånt jag undrar om det är möjligt, för vanliga löprundor så är det ofta mjölksyran i vaderna som hindrar mig. Men det är som helt borta på dessa "måndagspass"

Skulle gärna vilja veta om någon har upplevt samma sak eller anledningen så jag kan ladda upp rätt inför lopp i framtiden:)