Foruminlägg av Marcus

#1
6 oktober 2014 kl 16:59
1 Gilla
Hej!
Letar efter ett par tights som jag kan ha till löpning när det är lite kallare, låt oss säga ner till -5 ungefär. Men även ett par tights eller liknande som man även kan använda till längåkning vore toppen. Kanske kan man använda samma?!?!?!? Springer ungefär 3-4ggr i veckan ca 10-15km per gång.
Tacksam för tips! Ange gärna också om ni har erfarenhet med storlekarna då jag gärna beställer online. //Marcus
#2
6 oktober 2014 kl 17:07
1 Gilla
Hej!
Jag kör en Cervelo S5 med kithjulen men skulle vilja uppgradera till nästa års vätternrunda. Då jag också bara hitills har kört runt 10-15 mil, så undrar jag om cykeln är passar för ett sådant lopp eller om den är för "obekväm"?
Tar gärna emot tips om bra hjul som passar för ett sådant lopp och gärna och tips på bra sadel?!?!?!?! Tack på förhand! Marcus
#3
8 oktober 2014 kl 09:16
1 Gilla
Wow. Otroligt vilken skön respons, var en bra ide att registrera mig här!
Tar gärna emot flera tips, skall också googla ett par av era förslag idag och sen långsamt göra en köp lista för den "kalla perioden" (är lite annorlunda här nere i Berlin, men ändå). Då vi precis anmäld oss två pers till alla eventen (förutom vätternrundan) till En Klassiker, så tänkte jag att synergier så som med löparbyxor och nordic skiiing byxor vore toppen tex.
#4
8 oktober 2014 kl 09:18
Gilla
Ok, skall kolla in den saddeln. Många som är nöjda med Specialized och Selle verkar det som. Jag har den som kom med Fizek tror jag den heter, men är långt ifrån nöjd (o andra sidan tycker jag det är svårt att avgöra HUR bekvämt det egentligen kan bli, alltså max bekvämligheten)… När det gäller hjul så funderade jag på ett par aeros så som HED 5 Express.
#5
27 december 2014 kl 17:30
Gilla
hej! Jag har precis börjat springa nu också på vintern och upptäcker när jag kommer hem att min mage, "underliv", och vissa delar av bena är rätt kalla. När jag däremot springer vid -5 till -15 så har jag känslan av att jag svettas mycket och är varm. Kör ett par vintertights från odlo och på överkroppen en långärmad funktionströja också från Odlo och på den en Softshell jacka eller en vindjacka. Mina fötter är riktigt varma även om jag har sommarsko på mig.

Nu till min fråga: är det "dåligt" att vara så kall om magen mm? En till tröja och jag hade svettats ännu mer tror jag. Vad gör ni när det är minus ner till -15???? Råd och tips gärna!!!
Marcus
#6
28 december 2014 kl 17:50
1 Gilla
Provade efter dessa tips att dra på en till funktionströja så att det blev 1. Funktionströja compression, 2. Tjockare funktionströja, 3. Softshell jacka. Under drog jag på funktionslångkalsonger under tightsen. Blev däremot så varm när jag sprang att det nästan blev oangenämt. Döm däremot till min förvåning att när jag kom fram så var magen ändå likaväl kall och också härligheten mellan benen. Funderar på om Ali har rätt och att det är "fläsket" (även om jag ärligt talat inte har mycket av det :-)). Provar däremot att skaffa ett par av dessa kalsonger.
#7
3 februari 2015 kl 11:50
Gilla
Hej! Jag och en vän har bokat in alla tävlingarna för klassikern i år.
Det enda loppet som jag inte är säker på om vi klarar av är ÖppetSpår. Hitills har vi kört ca 15mil rullskidor och ca 6 mil på snö. Vi har hyrt vallningsfria skidor och bara åkt i område (vi bor i tyskland) där det varit hyfsat backigt. Snitthastigheten verkar lika på runt 8-9 min per km. Från en konditions synpunkt så springer jag gärna 3 ggr i veckan ca 15km och cyklar två ggr i månaden ca 10 mil per gång.

Grejar man ett öppet spår med så "lite" träning??? Jag är mest ute efter vad ni tror så klar då ingen kan veta. Är lite orolig för loppets minimum tider mm…

Mycket tacksam för alla åsikter :-)!
Marcus
#8
5 februari 2015 kl 12:57
Gilla
Hej, letar skidor och har inte åkt mycket dom senaste 20 åren.
Nu senast hyrskidor vallningsfria och var inte begeistrad men det var det enda som fanns.

Tittar på Fischer RCS Classic Plus, Salomon Equipe RC Classic eller
Madshus Nanosonic or Hypersonic??

Har heller inte förstått om det är bra med Plus skidor eller om man skall ha Cold skidor. Verkar stå olika på olika forum…

Tacksam för tips mm!
Marcus
#9
20 februari 2015 kl 19:36
Gilla
Hey, jag ställer denna fråga från en kompis som inte har internet där han är:

"Jag har precis fått ett par Nanosonic 75-85kg - 200cm (Madshus) i erbjudande från en kompis som kört med dem 2 ggr. Jag väger 79kg, och är 178cm lång.

Nu är det så att när jag testar dem med papperstesten under så slutar fäst zonen
ca 2.5cm innan min häll och den startar närmare spetsen är den skall om jag förstår rätt.
Jag har redan testat ett par andra Nanosonic som var 205cm, men 65-75kg, och det var likadant där!

Jag vill använda skidorna för motionsåkning och detta år gärna för Öppet Spår.
Vad är det som är fel, vad gör jag fel, alla råd är välkomna!!!!!"
#10
28 april 2015 kl 10:09
Gilla
Hej, jag kör vätternrundan för första gången och tänkte ta in ett par tips om vilka hjul som passar bäst. Kör en Cervelo S5 Aero. Mestadels sitter ett par Mavic Cosmic SLE på men jag har även ett par Mavic Cosmic Elite att använda. Är aero hjul att föredra eller skulle ni rekommendera att jag kör ännu smalare än Cosmic Elite. Tacksam för all tips!
#11
29 april 2015 kl 22:30
Gilla
Att den är platt det vet jag :-). Tänkte mer på hur mycket sidovind det är?
#12
8 juni 2015 kl 14:07
Gilla
Jag och min partner också! Blir nog runt 25/26km/h snitt...