Foruminlägg av Anders O

#1
19 maj 2008 kl 16:17
Gilla
Någon som kan upplysa om ramstorlek... har hört delade meningar en del säger att det är bra med mindre ram eller så liten som möjligt självklart är det hur man tycker själv det fungerar när man cyklar men själv tycker jag att man kan känna kännslan efter 5-6mil på cykeln och det tror jag inte någon cykelhandlare går med på att låta en testa så jag är osäker på vilket jag ska lyssna på mindre ram eller följ strömen. Har en storlek 56 och 54 att välja mellan har haft en L tidigare och sittställningen var ok men inte 100. ..så ge mig alla övertygelser ni har....:-)

Jag är 181cm
Ben: 86
Övkropp: borde bli runt 95....
/ Anders
#2
20 maj 2008 kl 08:24 Redigerad 20 maj 2008 kl 08:25
Gilla
Grymt bra tipps allihopa Månge tack..

Biffen- man är inte proffs men man får väl göra allt man kan för att få känslan i alla fall...;-) hihihi

Jonas- Grymt bra sida!!! riktigt bra riktmärke den verkar ju helseriös. Tack!

Nu i efm. bär det av för att köpa och testa ut en hoj. Det tråkiga är att man inte hämtar den direkt men den som väntar på något gott...hehe
#3
20 maj 2008 kl 20:22
Gilla
....jaha då har jag valt och det blev en 54 ram min körställning passade en mindre ram och jag är helnöjd...hoppas jag har ju ine fått den än men efter några mil ska jag nog kunna bedömma om jag gjorde rätt eller fel. Fick höra att dom som är runt 180-183 ligger någonstans i mellan ramstorlekarna så det är bara att testa sig fram som alla experter säger och jag håller med.

på torsdag hämtar jag hojen sedan bär det ut på en tur.
#4
23 maj 2008 kl 07:25
Gilla
Om du ska ha en tillfällig cykeldator så duger det bra med en dator från Biltema, Jula, Claes Olsson. Det är ju inte så att det är nämnvärt stor slitage på datorn. Men däremot om du vill att det skall vara mer permanent så satsa på det Jonas föreslår kan få bra datorer för 200-300 spänn. Själv har jag både cykeldator och Cykelpulsklocka..(tar den som visar bäst..:-) )
// Anders
#5
15 juli 2008 kl 19:44
Gilla
Hej Johanna.
Ju fler mil innan VR är ju bättre men runt 200mil är ju bra om man har i bena innan. Det går att köra VR med mindre mil i bena.. har egen erfarenhet av det men det är väl inget att rekomendera enligt alla...:-) Beror lite på vilken målsättning du har med VR som tex. tid.

Järfälla cykel klubb brukar cykla förbi Bålsta omr. Vi är inte så många LVG cyklister än men vi blir fler å ju fler desto roligare.
Vill du köra en vända med oss så är det bara att hänga på. Normalt brukar vi starta vid MC Donalds vid Stäket på tisdagar 18.00 men det går nog bra att plocka upp folk på vägen. Han som håller i detta bor själv i Bro å jag i Stäket. maila Micke Bäck på: micke@areldata.se. eller mig om du är intresserad. Nu under sommar sem. å allt blir det lite hipp som happ med tiderna.
"Detta gäller för alla som vill hänga på Järfälla CK."

Kul att du fastnat för cykling det är en kul sport. Lycka till.
mvh
Anders
#6
20 juli 2008 kl 22:37 Redigerad 21 juli 2008 kl 22:00
Gilla
Hej Janne.
Jag har en Polar CS300 det är en pulsklocka och en cykeldator kan köpa till kardensräknare. Den fungerar utmärkt för mig. men pryltokig som man är så ville jag ha en cykeldator oxå så man kan jämföra dessa två. (ta den som visar bäst..:-) ) Finns även MER avancerade cykeldatorer från Polar men det kostar förstås. En vanlig cykel dator olika prisklasser å bra kvalite och även med kardens kan du hitta på Stensströms cykel i Hallstahammar värt att åka dit för cykel prylar. såg att det fanns på Intersport ipå Big Inn för 150kr. såg väl ok ut men mer vet jag inte...vill du bara ha en billig enkel så finns det för runt 30-50 spänn på biltema eller jula i Västeås. Lycka till och cykel är roligt kom ihåg det...:-)
#7
20 juli 2008 kl 22:42
Gilla
Skaffa dig en trainer då kan du sitta på din egen cykel men framför allt på din egen SADEL!!! DEt är värt dom pengarna finns i alla pris kategorier. Billit billit är en på Biltema fungerar bra för mina behov men nackdelen med den är att man måste byta hjulfästet (med följer)för att passa trainen lite mer bök men det går. Andra trainers har så att du kan montera cykel direkt utan åverkan på hojen kolla eller fråga cykelhandlaren.

Må cykeln vara med dig...
#8
20 juli 2008 kl 22:58 Redigerad 20 juli 2008 kl 23:01
Gilla
Hej Ola.
Jag håller med Oscar om köp av cykel...beroende på vad du ska använda den till förstås.. en racer är lite sämre som pendlar hoj. Finns en cykel handlare på Alnö åk till honom han verkar ha bra priser och kolla om han har något som skulle passa dig. Tipps om vissa saker: försöka att inte gå på sämre komponenter än Shimano 105 på vxl. Köp en mindre ram än det dom flästa rekomenderar bättre svar på cyklingen och man kan alltid bygga cykel lite större men svårt åt andra hållet.
Hej Anders...snyggt namn...:-) rekomenderar samma på begagnat. å visst du kan få fina cyklar för 7-8 tkr. håll koll på blocket eller liknande sidor.

Lycka till å hoppas ni får cykel fnatt...för det år SÅÅÅÅÅ kul.
mvh
Anders
#9
21 juli 2008 kl 20:55
Gilla
Ola!
Om du ska ha allround cykel så fundera på en cyclocross. den har bredare däck för att kunna köra på grus å högre för att även kunna köras på i skogen.. den går bra att byta däcken till vanliga racer däck då får du även en vättig cykel till VR. men tänk på att försöka hålla dig till minst 105 komponenterna det kommer du tjäna på i längden. FOCUS har bra cyclocross. kolla om farbron på Alnön kan ta hem en sådan.(tänk på ramstorl. enligt tidigare inslag) Här kan du se hur dom ser ut ..dom är ju lite mjukare i ramen men det känner man skillanad när man har kört ett tag å då vill man ändå ha en renodlad racer...oxå....hehe .http://www.focusbikesuk.com/focuscyclocrossbikes/
lycka till igen
#10
31 juli 2008 kl 13:42 Redigerad 2 augusti 2008 kl 01:18
Gilla
Tja alla!
Jag slänger ut en fråga i luften på vinst å förlust....

I somras såg jag några cykelfantaster som hade cykelsemester. Jag såg 4st racercyklar med kärra eftersig och dom kärrorna hade endast 1hjul så att det inte byggdes på bredden. Det såg fantastiskt smidigt ut å så körde dom på sina egna racerhojar. Nu stannade jag inte å frågade vart dom köpte dessa vilket jag borde ha gjort för veckan därpå så cyklade jag själv med en kompis från Sundsvall-Sthlm med packväskor och stålhäst...kan säga att det var blandade känslor till och från....:-)

Är det någon som har sett samma syn som jag och kanske rentutav varit så smarta att fråga vart man kan köpa dessa eller om det är special byggen.

Tacksam för alla tipps.
mvh
Anders
#11
2 augusti 2008 kl 01:17
Gilla
Tack Tony! Det var precis detta jag var ute efter...
/ao
#12
26 augusti 2008 kl 23:41
Gilla
Gör som någon skrev....regga på jogg.se det fungerade för mig direkt då jag testat 10tal gg å misslyckats. sedan kan man redigera på cykl.se.
#13
4 september 2008 kl 21:39
Gilla
Liselotte.
Det är JAG som inte gillar min brors crescent....cyklade med den från Sundsvall till Sthlm å det gör jag ALRDIG om...med den cykel alltså..:-) kul att du hittar en cykel som du tycker Focus är en bra cykel ska snart hämta min (hos brorsan innan han kört sönder den) och en viktig sak är ju att köpa en cykel för den ambition man satt för sig själv....

Komihåg cykla är livet!!! man mår bra man orkar mer...:-)
#14
7 september 2008 kl 20:31
Gilla
Michel Lafis (OS Brons -88) kör på en TREK (kanske inte en fx..) han kör ifrån dom flesta det kan jag lova...:-)
Kul att du Liselotte hittat en cykel som passar visst är det underbart å nog kommer du få blodad tand.. :-)

Njut av livet och cykla fort oc klokt ( inte dra för mycket...) /ao
#15
19 oktober 2008 kl 20:51
Gilla
Om det är sant...vore det kul att höra vad alla tycker om det!!!


Startbevisen för Vättern är personligt och man kommer INTE kunna sälja den vidare till andra dvs. vill man köra så är det bara att punga ut 1400:- å hålla tummarna att man kan köra då tiden kommer. Annars gäller det ju läkarintyg om man har tillägs försäkring förstås på 110:-...

#16
11 mars 2009 kl 13:07
Gilla
Hej Kristofer.

Kolla in dessa klubbar och kontakta dem dom har både tipps och råd samt att du har tränings sällis...
annars har det varit flera i forumet som frågat samma sak så bläddra på sök och du skall finna....:-)
http://www.fredrikshof.se/
http://www.ckfalken.com//index.php?option=com_home&Itemid=32

Välkommen in i cykelvärlden mer hysterisk än golfare...:-)
/ ao
#17
14 juni 2010 kl 13:25 Redigerad 15 juni 2010 kl 08:42
Gilla
Eftersom det vart starka reaktioner på denna inlägg på andra sidor så har jag tagit bort det även här.

Ändå vill jag varna för den som vill får erbjudande att köpa begagnade X-treme hjul som carbonet släppt i skummet. Dom går sönder!