Foruminlägg av Nikki

< < < 1 2 > > >
#1
12 maj 2014 kl 01:06
Gilla
Har lite funderingar här. Jag har tränar styrka på gym under flertal år och periodvis har jag löptränat. Nu har jag bestämt mig att ta löpningen lite mera seriöst. Jag är väl medveten att vikten har sin betydelse inom löpning, och att det är svårare att bygga styrka samtidigt. Men hur svårt är det egentligen att kombinera dessa två? Många som lyckats bra här?

Jag ligger i viktklassen runt 85kg med låg fettprocent, styrkemässigt ligger jag omkring 110kg i bänkpress och kanske 180 i marklyft. Har rätt så muskulös kropp men absolut ingen byggarkropp. Grejen är att jag tycker själva styrkan är rolig att öka i lite då och då, ja att bli svagare vill jag i alla fall inte. Och kroppen mig är jag rätt så nöjd med, vill liksom varken gå upp eller ner.

De jag undrar över är om jag nu satsar på att komma någonstans under 40 på milen, hur kommer det då gå med styrkan min och den muskelmassa jag nu har? Kommer det kunna gå öka i styrka samtidigt, kommer det vara svårt att bibehålla samma kropp?

Är mestadels ute efter att få höra folk som själva har lyckats med båda två, hur bra ni lyckades och hur svårt det var osv.

Så har några av er lyckats bra med detta?
#2
12 maj 2014 kl 01:10
Gilla
Vet att det finns likande trådar om detta redan. Men skulle vara väldigt roligt och intressant att få höra flertal som lyckats. Riktiga erfarenheter så att säga.
#3
12 maj 2014 kl 07:54
Gilla
115/150/180 och milpers på 37:45 är åt andra sidan otroligt bra måste jag säga, faktiskt väldigt bra! Vad väger du ungefär när du lyfter så mycket och klarar av att springa milen under 40minuter?

Jag har växt upp som löpare, tränade hela mina ungdomsår och först i vuxen ålder så fastnade jag för styrka, Som gammal löpare var jag rätt så svag när jag började och har succesivt byggt upp en styrka jag är rätt så nöjd med. Eftersom det tog ett antal år att få lite styrka så hade det känts lite surt att förlora det, starkare har jag dock inget behov av, inte heller större muskler, men behålla den styrka och kropp jag har vill jag nog.

Ditt svar ger dock mig en känsla av att det ändå funkar rätt så bra, för jag skulle vare super nöjd om jag hade lyckats ha dina siffror och samtidigt under 40 på milen. Springer nu ca 45 på milen men har bara för någon vecka sedan börjat seriöst.
#4
14 maj 2014 kl 08:22
Gilla
Börjar mer och mer fundera på om man faktiskt ändå kan kombinera båda träningsformerna med rätt så goda resultat. Kan tänka mig ett genetiska faktorer spelar sin roll här, speciellet i styrkan vid lägre viktklass. Verkar dock vara så att de flesta satsar på antingen det ena eller det andra. Har nu fått lite motivation att fortsätta försöka bli så bra inom båda områdena som det går, får se hur det funkar. Dock så är det just milen som jag tycker är roligast och vill få bra tider på, så det borde ju göra en skillnad än längre sträckor.
#5
14 maj 2014 kl 08:47
Gilla
Ja jag har funderat lite på att just göra så. Har alltid gjort rätt så få reps, eftersom styrka och inte muskler har varit det väsentliga. Men ska nog sänka mig till en reps omfång på 2-4 reps tänkte jag, så det blir enbart styrka. Känns som det är det smartaste.
#6
3 juli 2014 kl 18:58 Redigerad 3 juli 2014 kl 19:10
Gilla
Köpte ett par nya tights. Brukar köpa i storlek L men tänkte att medium var bra för de töjs ju ändå ut lite. Storlek L sitter ju bra på benen, men har för liten rumpa och väldigt smal midja. Så känner mig lite fast mellan 2 storlekar. Nu så var medium en aning lite för trånga, fast bara lite, men det känns inte riktigt sådär bekvämt som det brukar.

Så nu undrar jag lite över, hur trånga ska dom egentligen vara? töjs dom mycket efter ett tag? Är det en nackdel att ha en aning för trånga?
#7
3 juli 2014 kl 21:03
Gilla
Vet inte skillnaden på vanliga tights och
Kompressionstights hur vet man det?
Dessa är det jag köpte, material 95% polyester /

http://www.sportamore.se/produkt/39063-puma-running-long-tight-m-svart
#8
3 juli 2014 kl 21:04
Gilla
Kanske borde köpa en med storlek L då och kolla skillnaden eftersom dom är så billiga. Tidigare har jag aldrig riktigt tänk på hur dom ska sitta. Finns det några riktningar man ska tänka på?
#9
19 januari 2015 kl 09:47
Gilla
Hur gör ni, räknar ni med alla intervaller i er veckomängd? Om jag springer korta intervaller, ska jag räkna med det sen i slutet av veckan?
#10
19 januari 2015 kl 09:57
Gilla
Ja precis så menar jag. Om jag ska räkna med alla löpta km. Jag har förut bara räknat med distanspassen, har aldrig tänkt på att räkna in alla intervaller. Vet inte riktigt varför jag har tänkt så, men det blir ju enklare att uppnå sin veckomängd om man räknar med dom:)
#11
19 januari 2015 kl 10:25
Gilla
Jo, vet inte om jag hängde med där riktigt:)
Jag tränar mest ensam och Jag tänkte mest bara att jag bara skriver upp lite löst min träningsdagbok i Word.
Ett av mina mål är att alltid minst komma upp i 50km i veckan, då är jag nöjd, mer än det tål jag inte riktigt just nu.
Senaste två månaderna har jag dock börjat med intervaller igen, och då har jag fått lite svårare att komma upp i rätt mängd plus att köra styrka samtidigt. Kom då att tänka på att man kan räkna in alla meter löpta intervaller och vips så kommer jag enklare upp i rätt mängd. Bra att få det bekräftat då att alla räknar med intervallerna:)
#12
13 juli 2015 kl 23:35
Gilla
Om 3 dagar ska jag springa/vandra Bohusledens 2 första etapper. Har köpt karta och läst allt jag kan finna. Men hur jag är gör så hittar jag inte information om hur man tar sig via kollektivtrafik till starten på etapp ett som börjar vid Blåvätterna.
Börjar verkligen bli frustrerad nu efter timmar av sökande. Förstår inte varför det bara inte kan stå på hemsidan deras, i enkel text vilka bussar och hållplatser man ska hoppa av.
Skulle bli jätte glad om någon här kanske brukar springa den och kan tala om hur jag tar mig till starten på etapp 1.

Tack på förhand:)
#13
14 juli 2015 kl 00:24
Gilla
Aha, tack, den enda hållplatsen jag visste skulle ligga bredvid där men inte hittat på papperskartan dom sålde. Att det låg en bit ut ifrån bussen förstod jag men hade svårt att förstå att vart man skulle hoppa av. Jag satt och kollade på bunnketorp. Får hoppas det är lätt att hitta ifrån där, kan inte vara så svårt. Tycker det var enormt dålig information för någon som inte ens varit i Mölndal:)
#14
14 juli 2015 kl 00:28
Gilla
Men nu ser även jag att det inte är långt ifrån Älvsåkersgården. Tack så mycket
#15
21 september 2015 kl 23:47
Gilla
Förra veckan på jubileumsloppet sprang jag in på 42min på 10km, kände som en skit dag då jag hoppades på betydligt bättre eftersom jag tränar mycket mera än tidigare. Mitt personliga rekord är ifrån premiärloppet i Skatås i slutet av april på 41min.
Är det realistiskt att hoppas på att klara sub 40 nu den 4 oktober på gbg-varvets seedingslopp? Eller ska jag finna mig i att det blir svårt?
Sedan april på Premiärloppet har jag höjt mängden ifrån 50 km i veckan till att nu senaste 4 veckorna ligga på 70km. Effekten av Höjning kanske tar längre tid?
Har bara hållit på kontinuerligt med löpning i kanske 1,5 år. men anser mig till att vara rätt så lätttränad.
#16
22 september 2015 kl 00:05
Gilla
Ja det är lite det jag tänkte på att jag var övertränad eller hoppades på. Jag tog helvila tre dagar innan jubileumsloppet och upplevde att det var negativt eller tror i alla fall. Premiärloppet i april är ju ett betydligt jobbigare lopp och då låg jag ju i mindre mängd. Har bara varit en enda enstaka veckan som jag har legat på gränsen till 50 km sen dess.
#17
30 september 2015 kl 13:05
Gilla
Har planer att springa seedingslopper i Skövde. Undrar om någon bilförare ifrån Göteborg planerar samma sak och vill önskar samåkning för någon slant?
Har räknat ut att jag tjänar väldigt mycket tid på att samåka i en bil istället för kollektivtrafik.
Mvh Nikki
#18
21 juni 2016 kl 23:56
Gilla
Skulle verkligen uppskatta era erfarenheter av ortopediska (gipsgjutna) inlägg.
Jag har haft problem med baksida lår och mortons nu i ca 6 månader.
Har på inrådan ifrån både läkare och sjukgymnast att skaffa inlägg.

Gjorde också detta för ca 2 månader sedan. Fick höra att det kan göra ont först i början och att man vande sig. Jag klarade inte av mer än 1 vecka och jag tyckte inte annat än att jag fick mera ont av dom. När ytterligare en sjukgymnast sa att jag skulle prova dom så gav jag dom ett nytt försök. Gick och gjorde en efterjustering och nu sitter jag med dom igen.
Problemet är att jag nu med andra dagen i dom fortfarande bara får ont. Kan liksom inte gå normalt i dom, just den känslan får jag, att det är två bollar som känns hårda och att jag liksom nästan går knepigt i dom.
Min undran är nu. Hur ska det egentligen kännas första tiden i dom? Kommer man verkligen vänja sig? Ska jag verkligen fortsätta att gå i dom fast det känns knepigt, och ont på en skala ifrån 1 till 10 ungefär 4. Är det normalt?
Tacksam för era erfarenheter.
/Nikki
#19
22 juni 2016 kl 07:50
Gilla
Så mina första två plågsamma dagar med dom betyder inte att jag ska kasta dom i sjön? Min frustration är enorm då jag ska på en fjällvandring om en vecka, precis just nu så är ju smärtan enormt mycket större att gå med inläggen än utan dom. Hm kanske får fortsätta med dom då, dom kostade ju en del, men vill inte heller riskera att jag får halta mig fram om en vecka.
#20
22 juni 2016 kl 17:25
Gilla
Tack för era svar. Har bestämt att ge dom ett försök ändå, låter som att det är naturligt att jag har lite ont. Fjällvandringen är bokad sedan länge och jag kan nog vandra utan dom, har ett par skor med väldigt bred läst som fungerar. Får ta med dom och gå korta stunder.
Jag kan nog ha gått i dom lite för länge. Tror jag gick i dom 1 timme första dagen och kanske 3timmar andra dagen. Ska ge det som ni har tipsat om, en stund om dagen, max en timme. Hjälper dom till slut så låter det ju som att det är värt det. Ska hålla tummarna nu:)
< < < 1 2 > > >