Foruminlägg av Andreas Jendeberg

< < < 1 2 > > >
#1
15 maj 2017 kl 17:29
5 Gilla
Läser allas inlägg här och blir bara mer och mer pepp. Här kommer en helt oventenskaplig reflektion över den nya bansträckning över söder efter att ha provlöpt delen i tänkt marafart under mitt sista långpass i lördags. Stigningen vid Slussen kommer inte vara rolig andra varvet men man ska inte upp på götgatspuckel som ngn var rädd för och så fort man kommit upp på Hornsgatan är backen typ avklarad eftersom att bilvägen där vi springer ligger betydligt lägre än gångvägen som går upp som en puckel innan Mariatorget. Trots att jag var typ själv på Hornsgatan i lördags morse fick jag en grym adrenalinkick av bara tanken på allt folk som kommer vara där när det är dags! Sen är det som jag kände det platt tills zinken där stigningen börjar sakta redan när man svänger av höger mot lundagatan och som många redan nämnt kommer bli jobbig. Tycker dock att man kunde rulla på utför mot högslidskyrkan utan att det går för fort och få bra återhämtning och sen höger- följt av vänstersväng och ytterligare utför ned mot långholmsgatan och ut på Västerbron som är en helt annan grej utan pålsundsbacken. Nu har man lite fart med sig och kan njuta av utsikten. Norr Mälarstrand är som den alltid är och via slottet tog jag delen Slussen till Hornstull och igen fick jag adrenalinpåslag av att komma upp till Hornsgatan och att hålla igen lite där kommer bli mitt problem! Jag köper den nya bansträckning rakt av även om den vetenskapligt sätt skulle vara jobbigare än den gamla.
#2
27 maj 2017 kl 15:55
1 Gilla
#619 du kan nog utan problem ställe dig längst fram i C utan att trängas för mkt. Sen är det lite trixigt att springa om 3:00 gruppen som gärna springer i bredd på valhallavägen... att ha seedning på Premiärmilen va bara ett sätt att tjäna pengar, och väldigt konstigt att under 1:21 på halvmaran krävs annars.

#618 känner oxå av bena från varvet, men tänker att det är en vecka tills de ska vara pigga och på varvet var benen tom sega första 3km följt av mina 18 bästa km. Så kanske räcker om benen piggnar till ute på Djurgården.

Kastar in ett varnade finger för "farthindren" på Valhallavägen. Svårt att se dem när man har lite folk framför och var nära att ramla där förra året :)
#3
30 maj 2017 kl 10:44
Gilla
Rödbetsjuice verkar vara ett mirakelmedel :) ngn som vet om shotsen går att köpa i butik i Stockholm?

Är dock väldigt tveksam till en studie med följande slutsats: "cyklister som drack en halv liter rödbetsjuice några timmar innan aktivitet kunde cykla upp till 16% längre än de som drack en placebo svartvinbärssaft."

I studien med blodtryck har de ju testa mot rödbetjuice utan nitrat, vilket vore det seriösa. Nu vet man inte om svartvinbärssaft kan ha negativa inverkan på uthålligheten och därför gett rödbetorna bättre resultat än om testat mot inget alls. Mkt psykologi som spelar in när man vet om man fått aktiv behandling eller ej oxå.

#4
30 maj 2017 kl 13:42
1 Gilla
Jag ska följa ditt råd Susanne och test vid ett bättre tillfälle! Har precis börjat med magnesium för mina vader och hoppas kunna få full placeboeffekt där!

En annan fråga som jag tror har diskuterats förut ang gel. Jag tänkte köra på High5 gels, men de har inte 2:1 fruktos i sina geler och hävdar såklart att det inte spelar ngn roll om man inte intar mer än 60g per timme, stämmer det?

#5
2 juni 2017 kl 09:16
1 Gilla
Borde vi inte springa på vanlig väg uppför Slussen, kommer det isf bli så trångt? Verkar vara lite olika sträckningar uppför Slussen på de två varven. Om nu sträckningen är jobbigare i år tror jag det lite bättre löpvädret, som det ser ut just nu, kompenserar för detta.
#6
3 juni 2017 kl 16:57
1 Gilla
Bild uppladdad av Andreas Jendeberg
Så här ser en klassisk genomklappning ut :) ganska tung 1a mil men bra flow mellan 10-30 km, va helt säker att jag inte skulle släppa studenterna-tjejen som gick i mål 2:57. Fick av misstag i mig några droppar Cola vid 30km, trodde det va vatten... kort därefter håll, oklart om det hade ngt samband och tappade lite kontakt med min klunga. På norr mälarstrand fick jag problem med magen och försökte stanna o spy två ggr och sen fanns det inga lår kvar när 3h gruppen kom ifatt! Blev rejält nedkyld sista biten och haft frossa tills nu. 365 dagar till nästa chans! Grattis till alla fina resultat och bedrifter idag!
#7
3 juni 2017 kl 22:53
Gilla
#918, ja verkligen Peter! Vad nog otydlig om du uppfattade det som jag inte tyckte det va ok. Men ibland har man känslan att jag kommer kunna följa denna rygg hela vägen och i detta fall hade det ju isf blivit bra för mig!
#8
5 juni 2017 kl 16:55
Gilla
42,67 i år och 42,60 förra året med samma garmin 620 så inget märkligt där.

Någon som har bra förslag på ny mara för att bota "post maraton depression"? Gärna mellan augusti och första veckan i oktober eller november. Gärna platt och vindstilla :) helst i Norden
#9
5 juni 2017 kl 19:18
Gilla
Tack Oldboy, nu har jag lite att fundera över! Hemsidan gav ju oändliga möjligheter :)
#10
7 juni 2017 kl 20:24
Gilla
#1068 & #1070, jag sprang om honom ngn km innan grönan. Kan han ha fått en specialare att bara köra andra varvet? Fick för mig att han hade nummerlapp. Ganska imponerande oavsett!
#11
7 juni 2017 kl 20:31 Redigerad 7 juni 2017 kl 21:10
Gilla
Angående millopp tätt inpå maran så sprang jag blodomloppet ikväll och även om det kändes helt ok innan fattas både lite energi i huvudet och i benen för supertider. Helt ok när det var platt men jobbigare än lundagatsbacken direkt vid varje motlut. Men man kan ju springa för att det bara är skoj att springa!

#12
30 oktober 2017 kl 21:25
Gilla
#9 enligt premiärmilens hemsida är det enda milloppet som är seedninggrundande för maran. Seedningtiderna kommer mars 2018 vilket känns lite sent o märkligt. Skulle gissa att de tagit bort att man kommeri startgrupp A vid tid under 39 min, va lite väl generöst förra året.
#13
30 oktober 2017 kl 21:29
Gilla
#9 nu läste jag din fråga igen och då blir svaret att jag inte vet om det gäller även nästa år :)
#14
26 november 2017 kl 17:08
Gilla
@martin Vilken ökning från förra året, kommer göra stor skillnad under 2018. Kan du inte ge ett exempel på hur en träningsvecka i november ser ut? Behöver lite inspiration :)
#15
26 april 2018 kl 10:58
Gilla
Gör man namnbyte seedas man som vid en vanlig anmälan på egna meriter från senaste 2 åren. Info från matathongruppen när jag köpte en plats:

Ett namnbyte går till på följande sätt:

Den nya deltagaren registreras på http://registration.marathon.se/Registration.aspx?RaceId=106 och samtidigt betalas administrationsavgiften 300 kr.

De uppgifter vi behöver på den nya deltagaren är följande: namn, adress, födelsedatum, emailadress, ev. förening, tröjstorlek på finishertröja och ev löpmeriter de senaste två åren.

Vi kommer att fråga efter några uppgifter löparen som lämnar ifrån sig startplatsen: namn, e-mail adressen som angavs vid anmälan och löparens anmälningsreferensnr. Bara för att säkerställa att de är rätt person som lämnar ifrån sig platsen och att igen annan bara tar den.

Namnbytet skall vara registrerat senast den 30 april.

Lycka till med bytet!

/Lennart Bresky
#16
28 april 2018 kl 14:07
Gilla
Jag har lagt in delar av banan vid söder i ”alla” min långpass och tycker att sträckan från backen vid folkungagatan fram till norr Mälarstrand kommer bli kämpigt men tror ändå att årets bana kommer va bättre än förra årets. Stigningen vi slussen tycker jag är ok eftersom att man får platt fram till nedförsbacken vid Münchenbryggeriet som är min favoritbit hittills på den nya banan. Lagom lutning och fantastisk utsikt och sen helt platt igen tills man ska börja stigningen upp för folkungagatan!
#17
5 maj 2018 kl 09:22
1 Gilla
#14: hade 1:24 som mål förra året och startade lite längre bak i grupp 1 där det är lite luftigt mellan löparna och sen kan man bara rulla på och hålla igen så att man inte öppnar för snabbt. Höll 4:01min/km första 5 och kunde sen öka när jag va inne i det.

#15: tror att de flesta öppnar i ett tempo för 1:20 eller snabbare i grupp 1, så träng dig fram lite och hitta bra ryggar istället för att starta sist.

Tror det är mindre antal löpare i grupp 1 så inte samma trängsel vid start.
#18
28 maj 2018 kl 22:09
Gilla
Jonny, jag har haft likande problem. Högg till i vaden i slutet av april när jag körde 2km intervaller några dagar efter ett långpass. Vaden stelnade till direkt och blev öm men hade egentligen inga problem att göra några rörelser utan mer att det kändes som en ”lårkaka” vid rörelse. Vilade, och joggade sen lugnt ett pass utan problem, passet efter långpass avbröt jag efter 20km lugn jogg och precis när jag stanna fick jag tillbaka samma hugg och sen stelnade vaden på samma sätt. Vilade igen och slog sen i upp det igen ngn vecka senare vid lugn lugn jogg! Blev då så irriterad att jag direkt stretchade hårt och då släppte det och jag kunde jogga hemma, men stelt och ömt dagen efter. Bokade tid hos naprapat som direkt sa att det inte var en bristning och inte ngn direkt risk för bristning, men att vaden va sliten och som i försvar krampade. Tre behandlingar där och hård stretch gör att jag kommer springa på lördag. Så om det känns bra på lördag tycker jag du ska starta och vila vaden tills dess och stretcha :) fråga naprapaten om det kan bli värre vid start annars inget att tveka om.
#19
30 maj 2018 kl 08:56
2 Gilla
25 resp 26 grader på yr och SMHI nu.
#20
2 juni 2018 kl 21:03
Gilla
Jag fick perfekt tempererat vatten efter målgång, fick väl från lagret i skuggan! Det jag va lite besviken på var starten, tyckte jag stod bra men 1a km va den långsammast, drygt minuten över måltempo. Sen gjorde ju inte det så mkt idag eftersom att ingen km gick i ”rätt” tempo. 12 min sämre än min bästa tid, men bara 40 placeringar sämre. Lite besviken på att det inte fanns ngt sött i påsen, typ kelchoklad! Korven och ölen är alltid en hit! Med normalt Stockholmsväder kommer nya denna nya bana bli bra tror jag!
< < < 1 2 > > >