Foruminlägg av tobias palmberg

#1
5 maj 2014 kl 12:33
1 Gilla
Såg tipset om evans cycles . com.
Bra priser och fri leverans till Sverige. Dock ställer jag mig frågan angående Shimano Sora, som enligt dig Peppen (och en del andra) inte är speciellt bra.
På deras sida så är de flesta i 10´000 klassen och 2014 års modeller installerade med just Sora.
Är det verkligen stor skillnad för en nybörjare? Vad är skillnaden, är det kvalitén?

Sedan undrar jag om det finns cykelmärken rent generellt som är bra/dåliga? Dvs, några som har hög kvalité oavsett pris och några märken man ska undvika?

Ursäkta novisfrågorna, men jag har haft mountainbikes under alla år och funderar nu på att kliva över till landsväg och är helt oerfaren.
#2
6 maj 2014 kl 13:51 Redigerad 6 maj 2014 kl 13:54
Gilla
Kan någon förklara för mig hur "På Speedster 20 får du dessutom motionärernas favoritgrupp Shimano 105" kan betyda att endast Växelförare bak är 105 och resten är Tiagra?

Då jag är helt novis på området och letar cykel, så vill jag inte behöva gå in på detaljnivå på varje cykel och läsa om resp del. Går ju snabbare att först läsa den generella beskrivningen för att sålla ut cyklarna, men den är enligt mig oftast felaktig och missvisande.

Men ni som är gurus kanske vet, det kanske är så det skrivs...."med denna cykel som är utrustad med paket av shimano 105....." fast det bara är en enda del som har 105 enligt detaljbeskrivningen.
Märkligt enligt mig.

Är det lätt att byta ut/uppgradera Tiagra fram + drev om det kommer med 105 endast bak?
#3
6 maj 2014 kl 17:11
Gilla
"Varför köpa en Speedster med utgående 105:a när du för samma pengar kan få en helcarbon + nya 11-delade Ultegran?"

Antar att du menar Planet X?
Isf så blir jag ju osäker om det är lämpligt att köpa sin första racer online utan att först ha erfarenhet 'live' av racers.
Känns lite som att köpa grisen i säcken utan att ha testat den först?
#4
6 maj 2014 kl 19:04
Gilla
jo jag har sett den och den får fin fina betyg också.
Jag är 171 cm, normal kroppsbyggnad. Vilken ram ska jag då ha?
#5
29 oktober 2014 kl 14:29
Gilla
Som rubriken lyder, är Edge 1000 något att ha eller är det en onödigt dyr leksak?
Står mellan Edge 810 och 1000, men som vanligt när det gäller det mesta vad gäller inköp, så tittar man och jämför och ser att den senaste produkten har så mycket mer än den föregående.

Någon som har en Edge 1000 eller kanske tom haft även 810 och kan säga om det är värt de extra pengarna?

Det jag vet är att batteritiden är sämre på 1000. Men då till min fråga; kan man stänga av displayen under rundan och på så vis spara batteri? Man sitter ju ändå inte och tittar in i skärmen kontinuerligt, utan man kan väl sätta på den i 5 min, kolla kadens, fart mm, för att stänga av skärmen i 10-15 min och sedan kolla igen osv.
Vad blir batteritiden då? Alla tester jag läst visar när de haft den påslagen konstant och även haft turn-by-turn aktiverat.. Vissa kommer upp i 5 h och andra 7-8 timmar.
Visst, den räcker säkerligen inte Vätternrundan runt, men jag kommer nog inte cykla träningsrundor som varar längre än 7-8 timmar.

//Tobbe
#6
29 oktober 2014 kl 17:15
Gilla
Ok HåkanC, har du tips på laddare/batteri och hur jag fäster den på ett smidigt sätt?

En till fråga; vet någon hur detaljerade kartorna för Sverige är? Det skrivs att deras förprogrammerade cykelvägar är kanon, men inte sett något om Sverige. Det är ju en Europakarta förinstallerad, men antar att det kan skilja sig ganska markant i detaljerna länder emellan ändå.