Foruminlägg av Thomas

#1
22 april 2014 kl 18:01
Gilla
Tjena folket.
Köpte en sån här cykel tillsammans med en kompis
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/Sunset-9-0-Disc_id_25154_.htm

Vi började cykla lite smått, med så kallade dagsturer på allt mellan 10-40 kilometer och sen har vi även gjort en längre trip nu i helgen på 150 km då vi cyklade från Malmö till Söderåsen och campa, för att sedan cykla tillbaka.

Här kan ni se lite bilder om det finns intresse https://steckmaestro.imgur.com/all/

Nu till saken, på vägen hem (efter ca 55 kilometer) så började mitt högra knä göra ont på framsidan. Det är till höger och under knäskålen kan man säga. Jag bestämde mig för att fortsätta resan och de sista 15 kilometerna blev riktigt smärtsamma. Cyklade hem i ganska låga växlar för belastningen var det som gjorde ont.

Smetade på lite voltaren och somnade. Dagen efter kändes det lite skumt i knä:et och jag vilade och en dag senare var allt som vanligt.

Idag cyklade jag till skolan i Lund och tillbaka från Malmö (44 km) och började då även båda etapperna känna lite i knäet framåt slutet. Jag antar att min cykel är felinställd och jag fick tipset att åka förbi Bikepro i Malmö (vilket jag gjorde) för att ställa in cykeln. Hursomhelst, så vill de ha 1500 sek för att göra det och det är väldigt dyrt för mig som student.

En annan irriterande sak är att jag har två inflamerade hårsäckar (en på varje sida) av innerlåren. Tryckte lite på den ena och brun, varig sak kom ut. Lite som att klämma en finne (urgh).

Tips på hur jag bäst löser mina smärtor?
Tränar i övrigt regelbundet både på gym och med cykel :)

När jag springer så pronerar jag så jag köpte speciella skor som gjorde susen för mig vid löpning, vad jag förstår gäller samma sak för cykling?
#2
24 april 2014 kl 16:41
Gilla
Hej ta er gärna tiden att svara på några frågor om NFC till min master uppsats. Vi kommer lotta ut presentkort på Emporia ala 500 SEK / eller ett gift card på Amazon ala 50 Euro (vilket ni själva väljer) till en lycklig deltagare.
https://docs.google.com/forms/d/1Ci-tbcRhNMqsPrLUq0wzzim5L-ARlc0bYa7l6dzIgDA/viewform
#3
24 april 2014 kl 16:41
Gilla
Tack Patrick, det ser riktigt bra ut. Ska ta en en titt! :)
#4
24 april 2014 kl 16:45
Gilla
Intressant tråd. För några månader sedan bestämde jag och två kompisar att även vi skulle cykla till Frankrike. Vi kommer ge oss iväg efter midsommar och ta färjan Trelleborgs - Rostock och cykla tvärs igenom Tyskland, in i Schweiz för att sedan cykla västerut mot Frankrike.

Har gjort en helgtur med packning till Söderåsen på ca 15 mil och även en hel del pendling till/från skola ala 4 mil.

Kolla att din cykel är korrekt inställd, tror jag pronerar med mitt knä för jag fick väldigt ont efter en lång etapp i högerknä.

Beroende på budget så kan jag rekommendera cykelavdelningen på Biltema. :)
#5
24 april 2014 kl 20:30
Gilla
Bild uppladdad av Thomas
Här får ni en fin bild på mitt ben på diskbänken. Jag såg precis att jag har något konstigt blåmärke och en liten "hårdnad" precis där jag hade ont efter cyklingen. Jag kan inte komma ihåg att jag skulle ha slagit benet någon annan gång där. Kan det ha och göra med smärten efter cyklingen?
#6
24 april 2014 kl 20:32 Redigerad 24 april 2014 kl 20:31
Gilla
Karel: Nej, jag vet inte vad det är? Har inga speciella cykelskor som man fäster i pedalerna eller så.
#7
24 april 2014 kl 23:18
Gilla
Det fanns möjlighet innan via vår hemsida, men då vår studie ursprungligen var tänkt på att vara på Emporia och vi blev nekade tillträde dit senare så fick vi ändra vissa grejer :)
#8
25 april 2014 kl 11:47
Gilla
Var i Frankrike är inte helt spikat ännu.
Vi har en del kompisar utspridda i Frankrike då vi är många utbytisar i Lund.

Men troligen siktar vi in oss på Franska Rivieran :) tyckte det var otroligt fint där nere.
#9
11 juni 2014 kl 17:49
Gilla
Bild uppladdad av Thomas
Hej folk... jag har ett problem jag gärna delar med mig av.

Jag har cyklat en del på min touring cykel som förberedelse inför sommaren då jag och några kompisar planerar att cykla till frankrike. Jag är ganska vältränad, tränar allt möjligt (ofta gym) mellan 3-4 gånger i veckan och äter nyttigt. Så nu till saken, märkte hur jag får ont i höger sida av knäe:et på nedersidan (alltså lateral knee pain)

Jag bokade då en tid för bike-fit på Bikepro i Malmö och köpte nya pedaler/skor. Han tyckte allt såg bra ut när jag cyklade där och jag bestämde mig för att prova cykla några mil för att se om problemen gick bort.

Jag cyklade till Svedala och tillbaka ca 46 km totalt.
Jag hoppades på att mitt knä skulle sluta göra ont, men tyvärr så var inte fallet.

De första 15-20 kilometerna var väldigt enkla. Men där någonstans så kom det välkända obehaget tillbaka i knä:et. Det närmaste jag kan beskriva det med är någon form av spänning. Ingen direkt smärta. Det går ganska bra att fortsätta och är inte smärtsamt. Någonstans runt 30 kilometer så börjar obehaget i knä:et bli mera påtagligt, här märker jag också att om jag har mera belastning/motstånd m.a.o. om jag cyklar upp för t.ex. en kulle så gör det betydligt mycket mer ont i knä:et.

Jag ska försöka illustrera på en bild var det finns spänning och var det gör ont .

Det är på högersidan av höger knä, strax under själva knäskålen.

Jag skriver till er för att jag inte vet vad jag ska göra, har ni någon rekommendation på vart jag kan vända mig eller något jag kan prova?

Värt att tillägga är att jag pronerar smått på höger fot vid löpning.. och ett par speciella löparskor gjorde susen. Kanske kan en sula lösa problemet?

Efter en sån här provcykling (45 km) är jag hur pigg som helst i övrigt, har inte ont i knä:t nu när jag går och är inte heller trött. Tränar i snitt ca 3-4 gånger i veckan och har inte problem med knä:et i övrigt.

P.s. är desperat... inte problem någon annanstans, är säker på att felet är i någon felkonfiguration då jag pronenar ganska mycket.
Vill verkligen inte ställa in min resa med kompisarna!!! som börjar snart.

HJÄLP HJÄLP HJÄLP. Var ska jag vända mig? :(