Foruminlägg av Fredrik Sjöman

#1
12 mars 2019 kl 09:34 Redigerad 12 mars 2019 kl 09:37
Gilla
Det ligger mycket i det som Andreas skriver i inlägg #22. Jag förespråkar också långpass i lägre hastigheter. Dels för att det, som Andreas skriver, handlar om utveckling på sikt men också för att om du varje gång du skall ge dig ut på ett längre pass där fart per kilometer står i fokus riskerar att bli besviken om du inte lyckas med din måltid på passet. Detta kan leda till bristande motivation. Motivationen är oerhört viktig för att kunna träna kontinuerligt. Du löper också större risk för att dra på dig skador om du kör för hårt på alla pass!

I något inlägg skrev du själv att du tänkte köra 200-metersintervaller. Jag skulle rekommendera att du köra längre men färre intervaller, tex tusingar på tänkt tävlingsfart. Börja med uppvärmning i joggingfart några km sedan lägg till några tusingar, avsluta med nedjogg ytterligare några km. Totalt får du ihop kanske 10-15 km på ett pass, både mängd och kvalitet!

Variera dig också, fokusera på tiden. Inte distansen. Ett kuperat terrängpass i 2 timmar där du kanske kommer 15 km kan vara jämförbart med 21 km landsväg. Det kan också vara roligare att slippa följa de vita strecken längs vägen.

Ta kontakt med Solvikingarna i Göteborg, de kör gemensamma långpass. Då får du både draghjälp, sällskap och säkert en hel del bra tips!
https://www.solvikingarna.se/Traning/TranaMedOss.aspx

Lycka till!