Foruminlägg av Tove

#1
19 maj 2014 kl 19:15
Gilla
Jag äter inte LCHF men lågkolhydratkost. Så här gjorde/gör jag:

Äter ingen potatis, ris, pasta eller morgon/kvällsmackan. Om, så är det som "lyx" för att tillåta sig att äta det ibland eller om jag tränar mycket. Äter fiberhavregrynsgröt varje dag + ev ett ägg till. Bacon klarar inte min mage av pga det är för fett.

Kyckling, bland-nötfärs, kassler, fläskfilé, korv, lax, torskfilé, räkor med mycket grönsaker o rotfrukter är några exempel på lunch/middag. Magert kött. Mycket grytor med ibland craime fraiche blir det!

Mellanmålen kan bestå av frukt, ägg, keso blandat med frön, frukt etc. Har dock "fuskat" ett tag med typ knäckebröd. Blir mycket ägg överlag.
Käkar också yoghurt, fil med tex havrefras. Dricker ingen läsk längre!

Men går jag ut och äter tar jag det som bjuds och då tillåter jag mig faktiskt att äta de där stripsen...så petig är jag inte. Har läst att det är först och främst av att man minskar ned på kolhydraterna som gör att ämnesomsättningen ökar och på så vis går man ned i vikt. Har inte exakt koll på allt eftersom det är en kroppslig procedur men förbränning. Så "råkar" man äta en pasta till lunch jämnar det ut som om man äter strikt dagarna efter..

I början var jag väldigt hård med kakor, godis osv och höll mig till det max en gång i månaden. Men inte lika strikt nu sen dec och nu har jag stått still sen dess. Å andra sidan tror jag detta är min trivselvikt så jag är rätt nöjd nu :)

Från 1 feb 1013 till 1 dec 1013 gick jag ned 19 kilo. Är inte såå noga att jag inte håller strikt och pricka men håller mig undan från läskedrycker, ris,pasta, potatis och bröd!