Foruminlägg av Mattias Geisler

#1
6 december 2013 kl 12:06
Gilla
Hej Jogg.se

Kul att ni uppmärksammar Airia One och de ansträngningar vi gjort.

Landningen i videon kan jag hålla med om inte är perfekt, inte heller löpstegen, det får vi göra bättre nästa gång. Dock kan jag säga att vi gjort tester på GIH i Stockholm där man bland annat analyserade biomekaniska vinklar vid löpning i Airia One jämfört med de olika löparnas vanliga skor, där kunde vi inte se någon skillnad.

För att få lite info om hur det känns att springa i skon från några löpare kan man fråga @peiza, @JohnnySellven, @jakobsvensson eller @hardfeldt på Twitter. De har provat skon lite mer. Generellt känns det som att man ligger lite högre i steget.

Kolla också Hasse Byren som har träningsdagbok här på jogg.se och http://adamaxelsson.blogspot.se/2013/10/imponerad-av-dom-nya-airia-skorna.html

Ni som undrar mer om skon, har ni några konkreta frågor så kan jag försöka besvara dem.

Vi har redan satt igång tillverkning av verktyg, formar etc. Så oavsett hur mycket vi säljer på pre-order kommer skon ut och de som förhandsbeställer får sina skor samt en särskild plats i våra hjärtan.

Just nu har vi slut på provpar, men låter gärna Jogg.se göre an recension så fort vi får in nya, vilket blir förhoppningsvis i februari. Jag kontaktar dem.

Mattias "Engelskakurs" Geisler
CEO Airia
#2
9 december 2013 kl 10:15
Gilla
Hej, enormt kul med så mycket intresse och feedback! Super tack till Hasse och Johnny för att ni delar med er av era upplevelser. Här kan man läsa Jakob Svenssons tankar, han har varit en av våra aktiva testlöpare.
http://www.zentreprenor.se/testlopare-airia-running/

Först och främst - varför så få kvinnor bland testpersonerna. Faktum är att näst uppfinnaren Svante Berggren så har flest km i Airia One prototyper avverkats av Svantes dotter Maria Granlund.

Sen är det av praktiska och historiska skäl som enbart storlek 42 tas fram som grundmodell. Från den graderas alla andra storlekar. Därför finns det just nu bara 42:or och därmed få kvinnliga testlöpare. Här får vi bättra oss prova att ha t.ex. 39 som grundstorlek i ett annat projekt.

Info om lästen, bredd på US 8½ är 97.12 mm. Dam 7½ har bredd 92.15 mm. Dam är alltså lite smalare i lästen enligt vad brukligt är.

Drop är 0 mm lilltåsidan och 6 mm på stortåsidan till mellanfoten sen fortsatt avtagande tjocklek på sulan.

Vikt ca 230 g US 8½.

Vad mer önskar du veta Mattias?

Med vänliga hälsningar
Mattias Geisler, VD Airia


#3
9 december 2013 kl 12:20
Gilla
Hej Daniel

Det har varit många olika referensskor under årens lopp. Vi vill inte gå ut och direkt jämföra oss med den och den skon av juridiska anledningar. Men om jag inte skulle köpa Airia One skulle jag fundera på Adizero Adios II eller Newton Gravity till exempel :-)

Vi försöker hela tiden mäta oss mot de absolut snabbaste skorna. Intressant nog är det större skillnader mellan hur mycket olika skor påverkar hastigheten än vad som konventionellt anses, och då menar jag förutom vikt.

Mattias Geisler, VD Airia
#4
16 januari 2014 kl 09:56 Redigerad 16 januari 2014 kl 09:56
Gilla
Wiggle kommer också behöva ha moms eftersom det är inom EU, dock är ju momsen i UK lite lägre. Vi kommer dock ha samma rek. pris i hela världen. Så det blir inte som andra löparskor som är mycket billigare i andra länder. Priset blir ca 1550 ink. moms i Sverige.