Foruminlägg av Björn Enqvist

#1
15 oktober 2013 kl 11:40
Gilla
Hej, jag har lite funderingar som någon kanske kan svara på. Jag har börjat med LCHF diet mest för att min fru har börjat med det. Jag har nu kört det under drygt en vecka och har lite problem. Jag tränar ganska mycket, mest varje dag ca 1 timme. Löpning, spinning och roddmaskin och gym. Jag brukar ligga runt 85% i medelpuls på dom flesta pass jag kör. Nu har jag blivit otroligt seg när jag är ute och springer. Låren känns stumma nästa på gränsen till kramp och jag har inte alls dom löpsteg jag har haft tidigare. Kan det vara dieten som påverkar? Om det är dieten är det övergående eller funkar inte LCHF om man träna relativt mycket? Jag har inge problem med övervikt är 181cm och väger 79kg.
#2
15 oktober 2013 kl 11:44 Redigerad 15 oktober 2013 kl 11:59
Gilla
Sorry reggade mig nu och var väl lite ivrig att få svar, skulle har sökt istället. Någon moderator kan ta bort tråden om det går.
#3
15 oktober 2013 kl 13:16
Gilla
Jag har nog varit lite av en sockernarkoman så jag kan tänka mig att min kropp strejkar extra mycket :) Hur lång tid kan det ta innan jag är pigg igen?
#4
15 oktober 2013 kl 15:30
Gilla
Ser nu att LCHF är ett ganska "hett" ämne. Det verkar finnas lika många förespråkare som motståndare. Jag får väl testa ett tag till på strikt LCHF diet men om det inte blir bättre så får det nog bli en gyllene medelväg. Tror att det är bra för mig att dra ner lite på kolhydraterna men jag kanske inte behöver dra ner så mycket som med LCHF.
#5
25 oktober 2013 kl 17:57
1 Gilla
Jag kämpar på med strikt LCHF. Inne på tredje veckan men ingen förändring vad det gäller min energi, benen känns så otroligt stumma. Det positiva jag har märkt är att jag inte får dom där riktiga blodsockerfallen precis innan maten typ vid lunch. Smaken i munnen är inte så upphetsande samt att jag är ofta torr i munnen. Börjar bli ganska less men som sagt ger det 1 månad sedan kommer jag nog inta lagom med kolhydrater. Ger strikt LCHF mig inte mer energi än tidigare finner jag ingen anledning att fortsätta då jag inte har några problem med vikten.