Foruminlägg av Owe Hansson

#1
5 juli 2013 kl 14:17
Gilla
Jag betalar gärna samma summa som du betalat. Maila mig på Owe.hansson@aprikos.se så kommunicerar vi vidare.
#2
26 juli 2013 kl 13:41
Gilla
Det finns en gammal regel (från Bondepraktikan?) som säger att fälghöjden inte skall avvika så mycket från den fart man håller. Alltså 35 mm = 35 km/h, 50 mm = 50 km/h. Alltid en liten fingervisning kring ambitionsnivån. Det är ju först i högre farter som hjul med en högre profil gör nytta.
#3
13 augusti 2013 kl 10:48
Gilla
Jag har använt Endomondo och SportsTracker.
Båda dessa ger dig allt du listade, och mer därtill.
Dessutom stödjer de pulsbälte med Bluetoothbälte, vilket inte alla andra appar gör..
Båda är gratis i grundutförandet som innehåller allt ovan.

#4
13 augusti 2013 kl 10:51
Gilla
Om batteritid : Jag loggade med SportsTracker under Ride of Hope nyligen. På sadeln i 8 timmar. Telefonen hade över 30% kvar då.
Det är en Samsung S4 i det vattentäta utförandet. Skärmen var inte på hela tiden, utan jag plockade fram den då och då och kollade.
#5
8 januari 2014 kl 12:17
Gilla
Hej!
Jag tror inte du behöver hänga upp dig så mycket på Ride of Hope. Själv körde jag sträckan Västerås Uppsala på en liten hopfällbar Dahon. Den hade sex växlar så upp till styvt 30 km/h hängde jag med bra. Jag körde i en av de långsammare fartgrupperna, men var inte tröttast i mål.
Det viktiga för dig är nog att bestämma dig för vad du egentligen är ute efter, och även hur mycket pengar du tänkt lägga. Den cykel du har räcker alldeles utmärkt för hela sträckan.
Naturligtvis blir det roligare med en finare cykel, men nödvändigt, nej.
För 15-20.000 får du en väldigt bra kolfibercykel av de flesta kända märken.
Elektroniska växlar, typ Di2, kan bara du själv svara på om det är lönt att satsa på. Lite smidigare växling (liiiite) och något tyngre, batteri måste laddas mm.

Men framför allt skulle jag vilja tipsa: Testa, prova, kör själv och känn efter. Låna av bekanta, hör runt var du kan provcykla/hyra för att komma fram till "den rätta".
Ta god tid på dig, det blir kul hela tiden, och lycka till med ditt val !