Foruminlägg av Martin

#1
31 maj 2013 kl 19:31
1 Gilla
Intresse finns. Hoppas återkomma med anmälan efter ultrapass i morgon för att få veta formen.
#2
4 februari 2014 kl 07:44
Gilla
Jag upplever att jag behöver visst pronationsstöd också i terräng. Särskilt när marken är mjuk. Kanske går det att träna bort med ökad fotstyrka men jag får ont på insidan av foten eller skenbenet om jag utmanar. Ingen förändring på två år. Därför lägger jag i sula med pronationsstöd i neutrala skor eller använder skor som ger mig bra stöd. I Dynafit får jag det.
#3
4 februari 2014 kl 19:05
Gilla
Dynafit Feline är en trailsko som har lite pronationsstöd. Tillräckligt för mig. Behöver inte byta sula i den.
http://www.dynafit.com/sv/product/shoes-socks/ms-feline-superlight

Jag har sprungit flera trailmarathon i den inkl AXA fjäll (som Dynafit också sponsrar). Jag är inte återförsläljare :) bara nöjd med stödet den ger och superbt grepp och våtvikt. Det är säkert inte den enda trailsko som erbjuder detta så jag hör gärna fler tips.
#4
4 februari 2014 kl 19:16
Gilla
Tårna är väl skyddade i tåboxen men jag antar att du menar utrymmet. Skon (och tåboxen?) upplevs som smal av de flesta har jag förstått.
#5
24 mars 2014 kl 18:45
Gilla
Rätt svårt då det är mycket snö fortfarande. Några varv uppför Loussabacken lär göra fint. Annars låter det som ett bra tillfälle att börja med längdskidåkning eller snöskorlöpning i det fria. Seriöst.
#6
17 april 2014 kl 12:20
Gilla
Haha - ja, WC-spåren kräver både teknik och väl preparerade skidor. Det lär väl finns gott om planare spår också. Kämpa på när du har chansen. Jag tycker det är ett fantastiskt komplement till löpning. Man kan ta ut sig så totalt men samtidigt skonsamt.
#7
18 april 2014 kl 22:25
Gilla
Ja, räkna med 50% mer tid än en vanlig asfaltsmara. Och viktigast tycker jag nog är att träna utförslöpning i stökig terräng - rejält utför samtidigt som rötter och stenar. Det är nog ännu viktigare än att träna uppför.

Sedan kan man ju också med fördel lägga ner allt vad tidsmål heter och njuta av den fina fjällmiljön.
#8
16 juli 2014 kl 00:19
Gilla
Vad tycker ni om Peregrine på längre distanser - typ maraton och längre? Jag springer i Dynafit nu men känner att jag vill ha lite mer dämpning på långa sträckor med partier av hårdare underlag. Peregrine hade en skön känsla i butik - vridstyv och dämpad men ändå lätt.
#9
17 januari 2015 kl 13:04
Gilla
Jag har opererat båda knäna med 15 års mellanrum. I båda fallen försökte jag i första hand träna upp styrka och stabilitet istället för operation. Men det höll inte i längden pga återkommande problem med skador och smärta. Nu är jag problemfri och kan springa både terrängmaraton och spela squash. Fast jag håller hårt på löftet till ortopeden att aldrig mer spela fotboll eller innebandy.

Så, vänta inte onödigt länge med operation om du inte kan träna till dig god stabilitet. Det är ju numera ett rätt enkelt ingrepp med kort rehabilitering.
#10
17 januari 2015 kl 13:23
Gilla
Uppenbarligen är det simningen. Det är det dom får mig att tveka i alla fall. Det är ju skitsvårt att få till tekniken. Och inte på långa vägar lika kul att träna som springa och cykla i terräng. Är swimrun verkligen stort om man räknar antalet utövare?
#11
17 januari 2015 kl 19:20
Gilla
#12
19 januari 2015 kl 12:33
1 Gilla
Fast i multisport orienterar man sig fram istället för längs en given rutt med markeringar. Så det är inte bara att lägga till ett paddlingsmoment. Men det är ruskigt kul. Rekommenderas. Sprintdistansen tar mellan 4-8 timmar. Det finns nog fler multisportlopp än terrängtriatlon.
#13
19 januari 2015 kl 13:57
Gilla
Man når ju snabbt en grundnivå i paddling som är nog för att kunna delta. En snabbkurs eller en heldag men en erfaren paddlare är bra så att man åtminstone har koll på säkerheten och grundteknik. Sedan kan man klart nöta mycket och köpa sig till snabba och lätta kajaker. Men min (ringa) erfarenhet säger mig att man tappar inte mycket tid på just kajakmomentet. Jag har också noterat att det är fördelaktigt för nybörjare dela på en tvåsitsig än var sin. Lite trögare men man behöver ju också läsa karta och kommunicera. Man tävlar ju i lag.

En kajak kostar från 10 tkr och uppåt. Men ofta har man gratis eller billig tillgång om man går med i en förening. Eller lånar eller hyr bara för tävlingsdagen för några hundringar. Bland de övriga deltagarna finns säker nån uthyrare som kan transportera den också.
#14
6 januari 2016 kl 11:19
1 Gilla
Finns det några datum för Ultraintervaller 2016?

Jag är sugen på att testa det som träningsformat. Man är så klart fri att initiera en egen dag men mer peppande om fler springer samtidigt och jogg.se verkar ju vara det naturliga forumet.