Foruminlägg av Nick

#1
14 maj 2013 kl 22:54
Gilla
Hej!

Har tränat inför Sthlm Marathon sen oktober och följer Szalkais träningsprogram. Har gått riktigt bra hela vintern och förbättrat mig kopiöst sen oktober.
För 2 v sen sprang jag ett långpass på 3 mil och sprang ca 30 sek under marafarten (per km). Förra veckan nytt långpass på 3 mil med liknande fart.
Efter senaste långpasset har jag haft ett kortintervallpass sen har allt förändrats. Benen är konstant stumma och stela. Försökte på ett kvalitetspass i torsdags men kunde bara med nöd och näppe jogga 5 km. Igår försök till långpass på 3,2 mil men fick bryta efter 2,4 mil pga trötthet i låren.

Vad tusan har hänt och vad ska man göra? Jag har senaste månaden löpt mer i terräng ist för asfalt samt dragit ner på styrketräning för benen. Kan det ha något med detta att göra? Har även haft lite bekymmer med en hälsena. Kan det ha påverkat löpsteget så att båda låren havererat?

Allt har gått kanon fram till nu och känns som ett marathon känns omöjligt.
#2
15 maj 2013 kl 17:54
Gilla
Jag är pollenallergiker och får måttliga till stora besvär under vår och sommar och kan ju vara en orsak. Jag har dock inte känt något i näsan, ögonen eller luftrören ännu. Jag känner mig väldigt stark konditionsmässigt och psykiskt.

Angående mitt program så följde jag initialt 4:30 programmet men kände under vintern att träningen gått så bra att jag ville höja ambitionen och sikta på 4:00-4:15. Pga detta har jag då kört "tuffare" och "snabbare" på passen, därav 30 sek under marafarten á 4:30 programmet.

Jag förstår att långpassen på 3 mil sliter på kroppen. Jag väger drygt 100 kg och det är klart att det sätter sig i benen. Men som jag skrev tidigare så känner jag mig inte trött utan väldigt pigg och sugen.

Mina senaste långpass:
13/5 24 km (5:46/km)
5/5 30 km (5:44/km)
28/4 28 km (5:32/km)
21/4 30 km (5:52/km)

Jag hoppas att ovanstående räcker och har tittat på programmet. Har ett långpass på 25 km på söndag som är det sista långpasset men jag kanske får hoppa det och jogga kortare distans istället.
#3
30 maj 2013 kl 09:34
Gilla
Första gången jag försökt anmäla mig till loppet och verkar ha haft tur.

Fick 3 mail i morse.

I första mailet stod det att jag inte hade fått plats.
I mail nummer två gick det inte att tyda vad som stod. Var bara en massa siffror och bokstäver i osammanhängande former.
I mail nummer tre stod det att: Congratulations!
You are "in!"

Verkar som att jag fått plats. Pengar är dragna och på hemsidan står det accepted :-)