Foruminlägg av André

#1
13 mars 2014 kl 15:59
Gilla
Jag har aldrig kört med inlines men det som talar för rullskidor är såklart att man också blir vass på skidor. Att det blir för "lätt" med rullskidor är ju för att Lars planerar att använda inlinesen som substitut för rullskidor, och det tror jag inte på.

När man väl fått upp tekniken på skidorna och hittat en rimligt väg att köra på (svårt i Stockholm men tex Ekerö, Lidingö och Haninge funkar bra), så är det riktigt härlig träning!

Lägg även in styrketräning, dvs kör bara med underarmarna för att få 100% fokus på triceps, öva att köra på en skida för balansen, lägg mycket fokus på "översteg" för att ta svängar, etc. Sen tycker jag att det är bra att diagonala en hel del för även om det är enklare iom att det inte är bakhalt, så är det betydligt svårare med balansen - vilket man drar nytta av i skidspåret.
#2
14 mars 2014 kl 19:26
Gilla
Allt beror på hur långt du är villig att ta dig innan du kan börja köra och hur van du är.. Större, lite flackare, cykelvägar är väl bäst att börja med alt landsvägar. Jag kör på Djurgården men tycker inte det är jättebra (rel mycket backar och hinder förutom barnvagnar, hundar mm). Ekerö har jag hört är bra men har inte kört där.

Jag har ett ställe utanför Falun så tränar där med de stora pojkarna ;)

Varför inte börja med att köra typ på Älvsjömässans parkering någon lugn dag?
#3
20 maj 2014 kl 23:23
Gilla
Kör en hel del skierg på gymmet men rätt osäker om jag tycker det är värt att lägga 10kkr för att få en maskin hemma? Körde VL14 på 5.24 och siktar på Top 500 VL15 och för det kör jag mycket rullskidor, styrka och löpning. Rullskidor kan jag köra i tre timmar och det är fortfarande bra och roligt, skierg kan jag max köra i 45min (ca 10k) innan jag blir uttråkad.

Sikta på att få mängdträning på rullskidor istället och toppa formen mot årsskiftet med hårda intervaller på skierg!

Lycka till!!!