Foruminlägg av Lars Lundquister

#1
5 november 2014 kl 23:09
Gilla
Ja det är sjukt vilket tryck det är på anmälan till VR.

Dock om du gör klassikern så har de reserverade klassikerplatser du kan söka. Dessa släpps efter Vasaloppet och du måste då ha genomfört antingen Öppet Spår, Vasaloppet eller Engelbrektsloppet för att kunna söka dessa platser (du har 2 veckor på dig). Tror det är platsgaranti men det kostar då 1750kr istället för det ordinarie priset 1350kr...

Lycka till!
#2
25 januari 2016 kl 12:44
Gilla
Har en kompis som lärde sig åka skidor för 2 år sen då hon bestämt sig för att åka Vasaloppet. Första gångerna vi var ute gick det ju sådär men när hon väl lärt sig stå upp o åka så handlade det väl första gångerna om en 5km-slinga på runt 40min? 2 månader senare hade hon dock fått bättre kläm på tekniken och genomförde Vasan på runt 11:20 om jag inte minns fel. Tror hon precis kom ner i miltider runt timmen innan det var dags.

Nu var det som sagt tekniken hon behövde träna mest på då hon redan sprang kontinuerligt nån gång eller 2 i veckan och hade gjort GBG-varvet på 2:08 sen innan. Så en hyfsad kondis fanns ju redan. Så får du bara bra träningsmöjligheter fram till det är dags och kan nöta mil o teknik tror jag absolut du kan komma ner mot 3 timmar på tjejvasan. Sen beror det ju alltid på vad det blir för förhållanden. Mer så här i längdåkning än inom andra konditionsidrotter... Lycka till! =)
#3
12 september 2017 kl 22:31
Gilla
Officiellt samma som tidigare. Fast eliten har startat något längre fram. (typ 30160 m ?)