Foruminlägg av Mirja Sellberg

#1
1 mars 2014 kl 12:58
Gilla
Jag använder också Endomondo och den är jag jättenöjd med. Dock finns inte intervaller med i gratisappen, men dock i Endomondo Pro. Den har i alla fall allt jag behöver och jag tycker att det går smidigt att ställa in intervallerna.
#2
26 maj 2016 kl 06:42 Redigerad 26 maj 2016 kl 06:53
Gilla
Den 4:e juni är dagen D. Dagen jag laddat för sen jag insåg att mitt första marathon inte skulle bli Helsingborg marthon förra året. Fick efter en sommar med massor av löpträning problem med benhinnorna. Så då bestämde jag mig att jag skulle springa Stockholm Marathon istället. Något att ladda för under vintern. Tog det lugnt med löpningen, endast 2 löppass i veckan, och satsade på att bygga upp min styrka istället. Sen öka till 3 pass under våren. Laddade ner ett maratonprogram, som jag skulle börja träna efter. Tyckte jag gjort allt rätt, så att jag skulle vara i bästa form i Juni och undvika skador.

I februari hände det otänkbara. En tidig morgon när det var väldigt mörkt sprang jag in i en stor sten och trillade och bröt båda benen i underarmen. Opererades och gick på rejäla smärtstillande, så det var soffliggande i 2 veckor som gällde. Första korta löprundan med gips var extremt tung och då undrade jag om jag verkligen skulle vara redo för mitt först maraton i juli. Men jag kom igång rätt bra och efter 2 veckor kände jag mig i fas igen med löpningen. Styrekträningen blev ju inte som vanligt då jag inte kunde belasta armen.

Så hände det igen! I april sprang jag och stukade foten. Svullnade upp rejät och var svullen en lång tid efter, så jag fick vila foten en vecka efter min sjukgymnasts råd. Sen dess har jag varit igång, men det känns inte riktigt så lätt som jag önskat. Men jag har fått in några lång pass. Det längsta på 31 km. Så nu vill jag gärna ha lite tips inför loppet! Vad ska jag tänka på när det gäller mat så här tiden innan och under dagen för loppet? Kläder ? Jag hade först som mål att ta mig under 4 timmar, men nu vill jag bara ta mig runt utan att gå (förutom vid vätskekontrollerna för då vill jag ha i mig rejält med vätska). Så hur ska man lägga upp loppet? Långsamt till att börja med för att sen sakta öka för varje mil, eller ? Mycket frågar och tankar inför den stora dagen.

Min målbild är Stockholm Stadium och springa in där till en stor publik och att få sträcka upp händerna i luften när jag går i mål och glädjas åt att jag gjorde det! Mitt första marathon!
#3
27 maj 2016 kl 09:28
Gilla
Tack för alla tips! Plockar lite godbitar från er alla. Jag ska försöka låta bli att tänka tider och bara njuta av loppet och att jag överhuvudtaget kan starta. Men drömmen om under 4 timmar ligger hela tiden ovan och svävar...
#4
30 augusti 2019 kl 09:10
Gilla
Har tränat hela sommaren för att springa Helsingborg Marathon. Igår vaknar jag upp med ont i halsen och förkykningen har inte blivit bättre idag, så jag tog beslutet att jag tyvärr få avstå loppet. Onödigt att riskera hälsan för ett lopp. Men jag vill inte att all min träning ska vara i onödan och så vill jag ju ge mig en chans att ta mig under 4 timmar som hela tiden varit målet. , Så nu vill jag hitta ett nytt marathon i Sydsverige eller Skåne, som är inom en när framtid. Någon som har sprungit Skagen Marathon eller Växjö Marathon? Hur är dessa? Eller har ni något annat marathon ni vill rekommendera ?
#5
31 augusti 2019 kl 11:24
Gilla
Tack för alla tips! Sitter hemma och deppar för att jag inte år på plats i Helsingborg. Det ser underbart ut om än lite för varmt. Göteborg blir det nog inte då jag ofta springer Göteborgsvarvet och gärna vill ha lite variation.