Foruminlägg av Patrik Carlsson

#1
9 juni 2008 kl 09:32
Gilla
Jag har också anmält mig, har aldrig testat att löpträna i grupp förut, så det blir något nytt. Känns som det som kommer bli kul och ge lite extra motivation till träningen.
#2
24 juni 2008 kl 23:29
Gilla
Backen upp från Kungsholms Strand till Fleminggatan, för mig tar den drygt minuten att springa. Om man springer på höger sida är det en av få backar i centrala stockholm där man slipper bekymra sig för bilar.

Alternativt någon, bro, Västerbron är möjlig men jag tycker det är för mycket folk. Tranbergsbron är ganska flack men backen blir cirka 750 meter så det är en bra långbacke.
#3
25 juni 2008 kl 12:05
Gilla
Ser nu att jag inte skrev ut vilken gata jag tänkte på, Inedalsgatan, paralellgata till Kronobergsgtan som Andreas nämnde men det känns som att det är mindre trafik på Inedalsgatan (inga parkeringsgarage) plus att backen är något längre.

En annan variant är backen upp från Lindhagensgatan till Stadshagens IP
#4
16 juli 2008 kl 09:52
Gilla
Låter som en rolig idé, hade ett snabbdistans-pass planerat men det kan bytas ut mot träningstävling. Ska bara komma iväg från jobbet i tid men det borde lösa sig.

Är det Extreme som gäller som vanligt när det springs i Ursvik?
#5
4 augusti 2008 kl 22:27
Gilla
Jag ska också springa, har det inte som en "viktig" tävling ,men om både ben och huvud är på gott humör hoppas jag komma under 42 minuter.

Har inte sprungit i Katrineholm förut, någon som vet hur det är med backar på kvartsmarabanan?
#6
11 augusti 2008 kl 20:51
Gilla
Jag håller med de som har skrivit om att springa med någon snabbare, eller springa i en större grupp. Den gemensamma halvmaraträningen tycker jag också har fungerat väldigt bra, även om grupperna är lite väl stora ibland.

Två typer av pass som jag gillar för att bli snabbare på lite längre sträckor är dels långa intervaller, 3-4 repetioner på 2-4 kilometer i hårt tempo, 3-5 minuters vila. Sista kilometern brukar kännas riktigt tung men det är meningen :-)

Alternativt, fartlek antingen på känsla eller strukturerat till musik, en låt snabbt ,följt av en återhämtningslåt med lugn jogg.
#7
28 september 2008 kl 23:38
Gilla
Efter en snabb titt tycker jag det ser helt ok ut, jag håller liknande farter i förhållande till mina PR om än ett något mer strukturerat upplägg.

Det jag skulle ändra, är att försöka öka mängden försiktigt och se om kroppen fortfarande tycker att farten är ok, utan att det känns allt för mycket dagen efter ett träningspass.
#8
6 november 2008 kl 12:46
Gilla
Peter, Hur kändes det i kroppen dagen efter långpasset? Om det kändes som att du kunde ha/alternativt sprang ett normalt distanspass dagen efter utan problem, borde väl farten varit OK. Om du var tvungen att vila extra bara för att du var sliten efter långpasset, försök springa långsammare nästa gång. Det är den filosofi åtminstone jag kör efter när det gäller tempo på långpass.

Jag brukar också springa långpassen klart snabbare än rekommenderat. 4.30-35 fart med ett mil PB på drygt 40 min. Mest för att jag verkligen tycker det är tråkigt att springa långsamt, men även för att jag känner att tekniken och fokuseringen på löpningen blir lidande om jag springer långsammare än 4.40 fart.
#9
21 januari 2009 kl 21:09
Gilla
Välj inställningar/allmänt/visa och i den menyn ändra belysningstid till tänd.

nu kommer den att lysa från det att du trycker på den, tills du stänger av belysningen manuellt.
#10
2 januari 2013 kl 16:12
Gilla
2500 km löpning
Marathon 3.05 (pers 3.25)
Bonusmål: Logga all träning här pä jogg.se
#11
10 januari 2013 kl 12:27
Gilla
Vätskebälte med 3-4 flaskor drygt en halvliter vätska är det som jag tidigare alltid har använt.

Sista året har jag dock insett att det stör mig att släpa på onödig vikt när jag springer, vilket gör att jag börjar springa långpass på någon typ av varvbana (3-5 km). Fördelen är att då kan jag ha en flaska liggande, antingen i bilen om jag kört dit, alternativt lite undangömd, tex i en brevlåda eller något skrymsle där ingen människa tittar.