Foruminlägg av Richard Palm

#1
4 juni 2012 kl 06:53
Gilla
Enligt mig så tycker jag att Garmin 910xt har en storfördel med att gps delen är inbyggd i klockan vilket gör att man inte behöver ha en extra komponent att släpa på och det var det som gjorde att jag valde att köpa den istället för polar. Sen tycker jag även att garmin connect är väldigt smidigt, man får en bra överblick av allt och det är väldigt lätt att andvända. Jag har ej provat polar så jag kan inte uttala mig om hur deras system är. Men jag är väldigt nöjd med min Garmin 910xt.
#2
5 juni 2012 kl 09:38
Gilla
Jag kan tilläga också att om man inte har planerat att simma så mycket så är 310xt ett prisvärt alternativ.

Batterit har inte varit ett problem för mig på min garmin. Sätter man den på laddning efter varje tur (även om det ej behövs) så funkar det jätte bra. Jag är lite osäker nu men polar klockan har väl inget öpplandningsbart batteri i klockan?!? Det gör att man har en längre batteri tid men Man kommer då att behöva bytta batteri. Men som sagt så är jag ute på tunn is nu:)
#3
18 juni 2012 kl 11:03
Gilla
Jag tycker att det känns som att många tar "håll till höger" på fel sätt, när en klunga kommer bakom och ropar håll till höger så är det av den andledningen att göra framförvarande cyklister medvetna att det kommer cyklar bakom som är påväg om. Det är för allas säkerhet att man ropar håll till höger eller klunga kommer det kan bli ganska otrevliga olyckor om någon kör ut framför cyklister som kommer i en högre fart.
Jag kan också säga att det är väldigt många cyklister som tar det lungnare som bemöter klungar otrevligt när man ska cykla om. I klungan jag cyklade med så blev vi kallade för blandannat "gubb jävlar" när vi cyklade om och då var vi ändå ute på fel sida av vägen för att kunna cykla om. Jag förstår inte varför det ska vara ett så stort problem att man hela tiden försöker hålla till höger när det finns utrymme. Både vasaloppet, Lidingöloppet och Vansbro så funkar det betydligt bättre än på Vättenrundan. Men åter igen ta det inte personligt utan ta det som att klungorna bara vill göra er uppmärksamma. Det är för allas säkerhet. Allt handlar om ömsesidig respekt till varandra även om man är trött så se inte alltid det värsta i allt.

Vad gäller tävling eller inte så ligger det i de flesta människornas natur att man vill prestera bättre hela tiden. Som jag ser det är det i alla fall väldigt svårt att se att man går in med inställningen att nu ska jag göra det så dåligt jag bara kan. Detta gör ju att man får en tävlings inställning vilket gör alla lopp till mer eller mindre tävling.

// Richard
#4
18 juni 2012 kl 13:05
Gilla
Jag förstår vad du menar men som jag uppfattade det tidigare inläggen så var det ropandet som man irriterade sig på. Jag förstår att alla vill kunna köra om och ha en trevlig resa hela vägen. Så som vi såg det i våran klunga när vi ropade var inte att vi ville att cyklister inte skulle inte cykla om men man behöver inte ligga med 2 meters mellanrum eller vika ut precise framför för det kan orsaka ganska farliga problem. Bara när vi var ute och tränade inför VR så blev det en liten inbromsning längst fram vilket gjorde att jag körde in i cyklisten framför och fastnade i ett broräke som slet sönder min cykel och var påväg att skicka mig över kanten. Så det är ganska små marginaler i cykel. Så jag tycker att VR orgenisationen borde informera bättre både till klungor och ensam cyklande att man vissar sin respekt till alla cyklister efter banan. Men sen så underlättade det inte med vissa bilister i trafiken som inte vissar någon respekt att VR går där. Det är bara två dagar det pågår sp ibland undrar jag om de måste passera i sådan fart i stället för att ta det lite lungnare de dagarna. Men jag ingår inte i någon "snabbgrupp" så jag kan inte tala för hur dom ser det.
#5
18 juni 2012 kl 14:35
Gilla
Vi försökte tacka så ofta vi hade möjlighet men det är inte alltid man har möjligheten. Jag håller med att man kan ropa och ropa/skrika men som alla säkert känner så går orken upp och ner så ibland kan det låta otrevligare än vad det är menat samt att man uppfattar det otrevligare :). Men det är som du säger man måste vissa respekt och sunt förnuft åt båda hållen samt att man får försöka ha det i tanken att det är i ett gått syfte. Sen är det inte roligt när klungor håller på att tränga bort cyklister det håller jag med om, men det är åter igen respekten till varandra. Vi får hoppas på att det blir bättre till nästa år åt båda hållen.
#6
3 december 2012 kl 20:34
Gilla
Om du ska göra en klassiker så är simning bra träning för hela kroppen. Plus att det ger lite extra på Vansbro. Jag är inte så kunnig på cykel teknik men vad jag har förstått ( kan vara fel) så ska man inte lägga så mycket vikt på armarna utan istället hålla upp kroppen med magen som du var inne på själv.
#7
3 februari 2013 kl 21:08
Gilla
Jag andvänder mig av också av 910xt. Supernöjd med den och det känns som att jag kommer fortsätta vara det. Om 910 är för dyr så tror jag 305 gör ett bra jobb också men har ingen erfarenhet av den. Har inte så bra koll på de andra märkena men när jag köpte min så hade inte polaris någon med inbyggd gps vilket jag tycker är skönt att ha.
#8
7 februari 2013 kl 16:04
Gilla
Av den erfarenheten jag har av våldtäkter så är det en väldigt stor skillnad på en våtdräckt som är för simning och en som är för vattensport. Jag tycker att man får ett helt annat vattenläge och en dräkt som har mycket bättre rörlighet på de ställen man önskar. Så jag skulle rekommendera att köpa en som är för simning och inte vattensport. Sedan kan jag hålla med om att det inte behöver vara nödvändigt att köpa den för 6000kr om man är på mottionsnivå men jag skulle säga att det är bättre att lägga de extra kr för att få en våtdräckt som är ämnad för de man ska andvända den till.
#9
14 februari 2013 kl 16:17
Gilla
Jag kör med orca och är välldigt nöjd.
#10
23 april 2013 kl 15:45
Gilla
håller på och kollar runt efter nya cykelskor så tänkte se vad som stilpolisen säger här. finns det några regler på hur de ska passa in med resten av utrustningen i färg eller står skorna utanför?
#11
23 april 2013 kl 18:10
Gilla
Tack Fritz, det är mtb skorna som ska bort så det blir riktigt nu.
#12
23 april 2013 kl 18:21
Gilla
Jag använder mig av 910xt och är hur nöjd som helst. Den kostar runt 1000 kr mer än 310xt så jag tyckte det var värt det. Men det är upp till var och en.
#13
25 april 2013 kl 16:12
Gilla
Ja som rubriken lyder så undrar jag vad ni rekommenderar att köra med float(rörliga) eller fasta klossar. vad finns det för fördelar och nackdelar med det ena eller andra?
#14
26 april 2013 kl 15:25
Gilla
jag var ute och provade med float 6 grader men det kändes väldigt fladdrigt. jag är van med att köra på spd och det känns som att man sitter mycket mer fast då. det blir nog till att prova sig fram tror jag och troligtvis så blir det nog någon bike fit
#15
26 april 2013 kl 17:48
Gilla
exakt det gäller rörligheten i klossen innan pedalen löser ut. de är spd-sl jag tror inte spd har något sådant.
#16
29 maj 2013 kl 10:04
Gilla
det går att parkera på Sollerön. förra året fanns det parkering vid nummerlapparna tror inte det har ändrats. det finns på andra ställen också men det är bara att följa skyltningen.
#17
29 maj 2013 kl 15:25
Gilla
Love så här ser banprofilen ut.
Höjdstigning var 1,538 m totalt. http://sdrv.ms/15irAtR
#18
6 juni 2013 kl 10:00
Gilla
jag såg att jag också bara hade 900 m i år på gps:en. det var kanske vädret som störde förra året på mätningen.
#19
16 juni 2013 kl 11:27
Gilla
Jag tycker att det är rätt att plocka bort enhjulingen. Vad jag vet så har väl enhjulingar inga bromsar och enligt trafikverket så måste det finnas för att man ska få cykla på allmänväg.
Sedan tycker jag det blir en säkerhetsrisk för cyklister runtom. en enhjuling beter sig ju inte riktigt likadant som vanliga cyklar vilket kan göra det svårt för cyklister runtom att veta hur han kommer att reagera i olika situationer som uppkommer framför allt när man själv börjar bli trött.
#20
16 juni 2013 kl 12:14
Gilla
men nu var det väl polisen som hade stoppat honom och inte VR och det var efter det som VR valde att diska honom.