Foruminlägg av Jonas

#1
7 augusti 2011 kl 14:16
Gilla
Ser fram emot den 21:a. Om jag inte är för sliten efter midnattslopept ska jag försöka hänga med hela vägen.
#2
19 augusti 2011 kl 16:01
Gilla
Barnkalas och släktkalas ställer till det. Så jag kan tyvärr inte hänga med. //Jonas
#3
15 september 2011 kl 09:39
Gilla
Om du är frisk idag kan du ge dig ut på en lätt runda. Annars vila.
#4
21 augusti 2016 kl 22:05
Gilla
Hej!
Jag har tänkt springa Sthlm marathon till våren och vill gärna springa under 4 timmar. Nu ska jag komma igång med löpningen och tänker springa tre gånger i veckan. Jag tror att jag idag fixar milen på runt 60 minuter. Springer för tillfället drygt 20 km i veckan, men det går långsamt. Är det rimligt att öka träningsmängden med 1 km per vecka så att jag i slutet av året springer 42 km per vecka? Har ni några tips för hur jag ska lägga upp träningen under hösten?
#5
25 augusti 2016 kl 13:49
1 Gilla
Tack för alla bra tips! Både från snabbare löpare och från de som siktar på 4 timmar. Intressant det här med att pulsera träningen.
Den utmaning jag ser nu när jag ska dubbla mängden på fyra månader är att inte dra på mig besvär nu i form av benhinneproblem, löparknä etc. Därför kommer jag nu under hösten särskilt lägga vikt vid " ... att hålla tempot lågt och prioritera mängd och längd." som Herman skriver.
Jag förstår att jag i december ska ha kapacitet för att klara halvmaran under två timmar men långpassen kommer nog springas betydligt lugnare just för att undvika skador. Kanske kan jag nå en veckovolym på runt 6 mil i veckan i mars och sedan fokusera mer på pass i marafart och snabbdistanser. Kortare snabbdistanser/marafartspass springer jag redan nu i 5:30 fart på löpband.
Vi får se hur det går med de utmaningar jag ser framför mig - att dels hålla mig skadefri och dels hålla uppe volymen under de mörka vintermånaderna när förhållandena inte är de bästa.
#6
26 augusti 2016 kl 12:22
Gilla
Ja, du har nog rätt i det Oldboy. Bäst att avvakta med planeringen för våren tills jag vet var jag står i december.
Ang träningsprogrammen här på jogg.se så är de säkert bra att utgå ifrån. Särskilt om man redan är igång med en bra veckomängd. Sedan behövs en individuell anpassning efter hur bra man svarar på träning och hur skadebenägen man är etc. Svårt att konsturera ett program som passar löpare oavsett ålder, erfarenhet och talang.
Jag har funderat på att följa flera av programmen här på jogg.se för att avsluta med Marathon 4 timmar. Jag kör nu lite fritt under hösten men sneglar lite på både mil, halvmara och maraprogrammen för att få inspiration och stämma av hur jag ligger till.
Nu är det dags att ge sig ut och springa! Veckomängd fyra mil är första etappmålet!