Foruminlägg av Katrin Eklund

#1
30 augusti 2018 kl 09:37
Gilla
Hannes,
Lycka till med maxpuls testet med PTn, det kommer bli kul! :)

Glöm inte bort att Activio pulssystemet vill att man fyller i maxpuls som din kropp MAX kan klara av. Enligt det systemet, bör inte en vanlig motionär komma upp i typ 93% mer än någon/några sekunder.

När du gör testet med PTn bör du få reda på din Arbetsmaxpuls... dvs hur mycket kan du pressa upp din puls när du "arbetar". Den bör bli olika om du kör Spinning, Rodd eller löpband.

Det tycker i alfafall jag är det som är intressant. Jag använder alltid arbetsmaxpuls i min Suunto klocka och när jag har tuffa pass, vill jag försöka pressa mig upp till 100% av arbetsmaxpuls... :) Mycket roligare och lättare att förstå sin kropp!

En annan sak du kan göra är när du sitter i spinningsalen och känner att du är nära din max, ta i lite till och titta på vad pulsen står på Activio skärmen (inte % utan slagen) Det är din arbetsmaxpuls!
Då kan du räkna att du säkerligen är uppe i typ 90% av din maxpuls. Därefter skulle jag lägga på 10% för att få reda på min maxpuls.

Jag är en lågpulsare och har en arbetsmaxpuls på 155slag och är 47år. Det har jag kollat upp både själv under träningar och på klinik, samt en hjärtläkare, då jag råkade ut för hjärtmuskelinflammation 2016. Även kollat upp mjölksyretröskeln. Superintressant och blir mycket lättare att träna när man har fakta.

Hoppas du får svar!
#2
1 september 2018 kl 17:14
Gilla
Hannes, Jag har flera deltagare på mina spinningklasser (är spinning instruktör) som slår in upp till 215 slag - både män och kvinnor.

Maxpulsen är helt individuell, men berörs av arv, kön och egentligen gör det ju ingenting om du kan pressa upp dig i höga slag när du tränar! Där tycker jag inte du ska vara orolig egentligen... Du är grym på att ligga högt och spinning kan vara fruktansvärt jobbigt ;)

Hjärtat vilar mellan slagen, när du inte tränar och när du vilar/sover.

Men som sagt, kul att ta reda på din arbetsmaxpuls, bara för att du kan och att mäta är att veta :)

Håll i spinningen, fokus på det du kan göra just nu och det kommer göra det lättare när du kan löpträna igen! All eloge till dig!