Foruminlägg av Malin

#1
9 september 2013 kl 13:13
Gilla
Brukar sätta på rikligt med vaselin innan passet på varje ögonlock, vet inte om det hjälper mot salt men mot svett hjälper det, iallafall för mig. Fungerar ännu bättre om man kombinerar med keps en solig dag!
#2
9 september 2013 kl 13:18
Gilla
Blir faktiskt förvånad om det är någon som hejjar ute på löppasset för det är sällan det händer, men man kanske har lite för mycket "pokerface" som löpare för att någon ska vilja hejja.
#3
9 september 2013 kl 15:20
Gilla
Hej!

Jag ska ställa upp i DN. Stockholm Halvmarathon 2013 på lördag och är väldigt taggad! Det är min första halvmara, men har annars tävlat i många millopp innan, och kan säga att jag är van vid löpträning.

Dock har jag ett problem med träningspassen innan. Planen var att köra iallafall 3 korta och lätta pass innan lördag, för att hålla uppe flytet och löpkänslan så att benen är pigga när jag står på startlinjen. Dock, är jag bortrest tisdag till fredag och kan inte avboka eftersom det är en kurs inom skolans ramar. Så nu undrar jag, hur viktigt är det med passen innan tävlingsdagen? Eftersom jag inte har tid eller möjlighet att springa när jag är bortrest blir det en hel del vila.

Det alternativ som jag har nu är att springa idag måndag, ett lätt pass, och sedan när jag kommer hem på fredag - 15 min löpning i rimligt tempo. Spelar det någon roll när det är mitt första Halvmarathon, att jag måste springa lite mer? Jag kommer som sagt inte kunna springa på tre dagar. Antar att ju fortare man vill springa desto mer förberedelse krävs det..
#4
25 mars 2015 kl 09:31 Redigerad 25 mars 2015 kl 09:31
Gilla
Hej!

Jag tror att det är något med min hälsena eller fot, för när jag går på ojämna underlag eller vinklar foten så gör det ont. Men eftersom jag kan gå så antar jag att hälsenan inte är av. Det värker även i och ovanför det vänstra knäet. Ibland känner jag av det när jag bara är ute och promenerar.

Så jag tog paus från löpningen för att jag hade för ont. Nu kör jag mest promenader, styrketräning och cykling. När jag kör utfall kan det också göra ont i både knä och fot. Vad ska man göra i detta läge om man vill börja löpträna igen? Gå till sjukgymnasten? Känns ganska hopplöst.