Foruminlägg av Richard Kvist

#1
2 oktober 2010 kl 14:28
Gilla
Tjaha då var det kört *flinar* sprang intervall på den lokala slingan här i Höganäs för ett par veckor sedan och tror att jag skadade hälsenan i en backe. Sedan dess har jag bara sprungit tre gånger halvmilen milen och nu idag halvmilen.

Idag känns det ganska hyfsat ändå men man märker att hälsenan är där. har för övrig namngivit dom, Rune (vänster) och Ove (höger då)

Frågan är då hur länge skall man vila ? Har hört att man inte alls skall vila utan man skall ta det väldigt lugn när man springer. Köra excentrisk träning för vadmusklerna skall tydligen hjälpa båd Ove o Rune samt att man skämmer bort dom med lite massage.

Hörde jag Voltaren , anti-inflammatorisk ett par om dagen eller ?

Åsikter och Feedback är Rune, Ove och jag tacksamma för :)

Richard
#2
2 oktober 2010 kl 23:04
Gilla
Na det är bara vänster (Rune) som strular. Känns ganska bra nu efter en halvmil i ca 6min/km lugnt och fint. Men jag tycker att tåhävningarna hjälper. Hmm det knäpper lite i Rune så en ruptur är nog inte helt omöjlig där kan jag tänka mig. Körde 20/70 intervall på en terrängslinga då det hände.

När det väl hände linkade jag som en skadeskjuten hund i två dagar sen släppte det med tåövningar :)... Är inte så tjock om senan längre så jag har kanske inte någon inflammation

Har Yddingeloppet nu den siste oktober , 12 km tar jag det lugnt kanske det fungerar som ett "träningspass" :-)
#3
2 oktober 2010 kl 23:06
Gilla
Genomförs det varje år och vart anmäler man sig , någon som vet ?
#4
2 oktober 2010 kl 23:13
Gilla
Håller med Jonnie där. Boka i kalendern intervall kan man ju köra lite när som helst men dom långa runderna på milen eller mer bör man boka in annars blir det inte av. Speciellt inte nu så långt innan Gbg-varvet

Lycka till med träningen och loppet :-)
#5
3 oktober 2010 kl 12:33
Gilla
Jag har en såndärada sjukförsäkring via jobbet så jag tänkte slå dom en signal på måndag. Dom har det mesta. Som du säger så är det större chans att läka snabbare med rätt hjälp.

Känns faktiskt riktigt bra i lilla Rune idag. Inte ont alls känns inte "tjock". Men det är lika bra att kolla upp det ordentligt. Det är långt till Gbg varvet och ännu längre till Barlin Maraton men det är ju en bit dit också, hade varit bra om man kunde träna hela våren utan en trasig hälsena :-)
#6
3 oktober 2010 kl 12:34
Gilla
Gotti gott, skall vårda lilla Rune (min vänstra hälsena) så man inte missar det. GBg varvet som uppvärmning *ler stort o brett* , varmt som attan i år var det iallafall :)
#7
12 oktober 2010 kl 17:47
Gilla
Nä bitter får man inte vara , men förundrad. Själv skadade jag hälsenan för några veckor sedan och när det lilla livet (som för övrigt kallas för Rune) mådde bättre får jag bältros men va f---------n

Bältros får man om man har nedsatt immunförsvar och då oftast äldre. Folk runt omkring mig föll som furor i sina infektioner den ena efter den andra så mitt immunförsvar kan det inte varit något fel på.

Nåja någon som har erfarenhet av det här ? Fått medicin och smärtstillande , Tänkte på kuta lite igen nu när medicineringen är över (läs lördag) så på söndag lite lätt jogg eller nåt. Borde väl funka om jag inte har för j-kla on i skinnet !

#8
12 oktober 2010 kl 19:36
Gilla
Tja just nu är man ju lite öm i skinnet så att säga men jag tänkte att när det släpper så kan det ju inte spela så stor roll. Jag kan ju kuta Yddingeloppet här nere i skåne som en hmmm lugn o fin träning på 12 km .

Oldboy

Jupp får nog ta det lite lugn *flinar*
#9
14 oktober 2010 kl 14:39
Gilla
Känns ganska ok just nu. Sticker till lite då och då osså svider det som attan om man rör sig, som om man solat för mycket typ *flinar*. Nä på söndag blir första turen. Funkar den så kör jag på som vanligt speciellt nu när Rune fått vila så länge *ler stort o brett*
#10
17 oktober 2010 kl 13:55
Gilla
Tjaha då har man kutat en halvil i lugnt tempo och jag får nog påstå att

Endorfiner - Citodon blev det 1 - 0 utan problem mår som en prins när jag springer :-)
#11
17 oktober 2010 kl 23:03
Gilla
Det är ganska schysst att kuta på vintern, man blir liksom lättare på foten om man säger så, iallafallafell i skåneland eftersom det oftast är kallt och halt här nere när det väl fryser till :-)

Bra kläder inte för mycket underställ, någorlunda vindtät överdel sen är det bara att springa. Som sagt finns bara dpliga kläder inget dåligt väder *ler brett*

\\Richard
#12
30 oktober 2010 kl 14:57
Gilla