Foruminlägg av anders persson

#1
20 april 2012 kl 18:43
Gilla
Hej atleter! Jag springer milen på 47 min och hoppas (kanske överoptimistiskt) att vara sub 45 på Kungsholmen Runt om 2v.

Till min fråga: 1,91 km brant uppförsbacke i ett tempo nära max. Sedan promenad/lätt jogg ner igen (jag bor nämligen nere vid backens början), därefter slut på dagens träning. Är det ett alls meningsfullt pass att ta till när man ej har tid för ett längre träningspass???

Jag är hemskt oteknisk, men här kan man se passet och datan från när jag sprang det senast (idag): http://connect.garmin.com/activity/169918956
Klicka på "visa i metrisk" uppe i högra hörnet för att se datan i svenska meter. Stort tack på förhand! mvh Anders
#2
20 april 2012 kl 18:45
Gilla
Observera att jag råkade stänga av GPS-klockan uppe på toppen, därav syns bara rutten uppför i Garmindatan vilken jag länkade till nyss...
#3
21 april 2012 kl 01:08
Gilla
Tack så mycket för de värdefulla tipsen! Ja det är ju en enda syrafest när man nått toppen av en så lång backe, och precis som du Johan Pihl skriver så är ju inte löpsteget mycket att skriva hem om när syran blir så extremt kännbar. Så ni har nog helt rätt i att man snarare borde dela upp backen i mindre etapper! Det får bli så i fortsättningen.

I sammanhanget vill jag passa på att rekommendera Hackmora Bergslopp i grannbyn. 2.9km uppför ett hisnande berg. Många frn skidlandslaget brukar delta, och ibland vinna. Maria Rydqvist slog tex. damrekordet så det sjöng om det senast.
http://www.sagmyrask.com/hackmorabergslopp/hackmorabergslopp.php