Foruminlägg av Pelle Sjörin

< < < 1 2 > > >
#1
12 oktober 2010 kl 20:53
Gilla
Endomondo registrerar automatiskt dina kilometertider. Dessutom får du dem upplästa via hörlurarna vid dina kilometerpasseringarna under löprundan.
#2
30 november 2010 kl 21:29
Gilla
http://www.malmohalvmarathon.se/

detta är den senaste informationen. Var en artikel om det i sydsvenskan häromveckan där det angavs att konkurrensen med GBG varvet och STHLM Marathon var för svår för att MAI skulle fortsätta arrangera lopp i början på juni. Nu ska Malmö HalvMarathon enliigt uppgifterna i sds vara ett samarrangemang mellan MAI, Heleneholms IF och Pallas.
#3
1 december 2010 kl 17:14
Gilla
Ja, enligt sds så var det fallet att nya broloppet skulle utgå.
#4
18 februari 2011 kl 17:56
Gilla
Som rubriken lyder har jag fått ett märkligt problem med mitt högra ben. För en dryg månad sedan var jag ute på ett långpass. Tempot blev initialt något högre än vad jag tänkt mig men då känslan var bra och pulsen lägre än vanligt så fortsatte jag i detta tempo. Efter ca en mil började jag plötsligt få känningar i höger bak då det kändes som en nerv kommit i kläm. Denna irriterande känsla avtog inte men orsakade inte heller några problem förrän efter ca ytterligare 1km då det plötsligt smärtade till i yttersidan av höger knä. Denna smärta gjorde att jag knappt kunde gå och passet fick avbrytas. Jag haltade i två tre dagar innan smärtan var borta, sedan vilade jag helt i en och en halv vecka innan jag testade på ett kortare pass i lugnt tempo. Under själva löpningen kändes det inget men direkt jag stannade efter hemkomst återkom smärtan. Jag vilade i ytterligare en vecka innan jag sedan körde nästa pass och detta helt utan känning. Efter detta har jag löpt kortare pass var tredje dag utan problem fram tills nu i veckan då en ny konstig smärta uppstod efter avslutat pass. Känslan var som när man i tonåren hade växtverk men med en centrerad smärtpunkt just i knäets yttersida. Smärtan släppte dock ganska snabbt men jag har uppe i höger bak haft en stramande/brännande känsla sedan dess. Min fråga är om någon känner igen sig i något liknande och vad det kan vara. Ska jag söka vård? Fortsätta löpträna fast rehabträning? Tacksam för alla svar och tips!!
#5
22 april 2011 kl 10:29 Redigerad 22 april 2011 kl 10:30
Gilla
Först vill jag tydligt klargöra att jag verkligen inte är för personer som låter sina hundar gå lösa där det finns uppenbara risker att hunden inte lyder pga för stora störningsmoment som tex mötandes löpare. Som hundägare av två större hundar har jag full respekt för detta och ökar störningsmomenten successivt för hundarna så att de klara att vara med i ex löparspår utan att intressera sig för andra löpare.

Men nu till poängen med mitt inlägg: Det finns inga hundar som går till attack mot människor oprovocerat. Att då rikta en spark om än en lätt sådan mot en hund är att provocera och att bjuda in till att hunden ska inta försvar och skydda sig själv genom tex bita.

Slutsats, det är till 90% sannolikhet den som blir biten/attackerad av en hund som bär skuld till detta.
#6
22 april 2011 kl 16:09
Gilla
Jag inledde mitt inlägg med att säga att jag absolut inte tog hundägaren i försvar då det är fullständigt oansvarigt av denna att ha sin hund okoplad i en miljö de uppenbarligen inte hanterar.

En otränad hund blir i värsta fall provocerad och känner sig trängd då en person kommer rakt emot den. ett mer naturligt sätt för hund att hälsa är att gå i en båge fram mot hunden.Som jag tidigare skrev tycker jag det är oansvarigt av hundägaren att inte ha hunden kopplad när de ännu inte behärskar dessa moment. men det försvarar ändå inte betendet att mota en spark mot hunden. Den sparken kan vara orsaken till att hunden i framtiden utvecklar ett agresivt betende mot mäniskor.

Hur ofta sparkar du till en mötande människa för att den går för nära dig när du joggar?
#7
2 juli 2011 kl 22:16
Gilla
Hej!
Funderar på att börja träna landsvägscykling som komplement till min löpning. Tränar normalt långdistanslöpning men har nu under en längre tid haft problem med återkommande skador. Tanken har då slagit mig att testa landsvägscykling som komplement för konditionsträningen. Problemet är dock att jag då behöver en cykel, jag vill inte lägga för mycket pengar på en cykel samtidigt som det inte får vara vilken skrothög som (det ska ju vara roligt). Min fråga är därför om tips och råd på inköp av en instegs cykel. Är helt novis på området så ta det gärna grundligt. Tacksam för svar.
#8
3 juli 2011 kl 13:15
Gilla
Tack för tipsen. Någon som har tips på cykelbutiker i Malmö med omnejd där man kan se och röra lite innan man köper något begagnat ev.
#9
5 juli 2011 kl 20:39
Gilla
Tack för tipsen. Har nu besökt Bikepro i Malmö och inhandlat en instegscykel i landsvägsracer kategorin. Måste säga att de två rundor jag nu hunnit med har redan gett mig mersmak och frihetskänslan ute på runderna är helt makalös.
#10
15 juli 2011 kl 21:04
Gilla
En vecka till semester och planeringen för göromål är i full gång. Har tänkt ta mig till Hallandsås för lite landsvägsnötning i stigningar och lite härliga utförsåkning. Har inte så bra lokalkännedom i trakterna och skulle därför gärna vilja ha lite tips på bra turer i trakterna. mina egna funderingar går i banorna att jag vill ha med stigningen från Båstad via italienska vägen upp till Förslöv eller liknande, men sedan har jag dålig koll på mindre trafikerade vägar därikring. Turen ska helst starta och sluta på samma ställe med enkel bilparkering. Finns det någon här med tips eller kanske möjlighet att cykla med under veckorna 30-32 vore det mycket trevligt.
#11
17 juli 2011 kl 19:38
Gilla
Tack för tipsen. Laholms saxdagars passar tyvärr inte i år men något att fundera på till framtiden. Ska kolla in Ängelholmsklubben såg att dom hade någo forum. Tack
#12
19 juli 2011 kl 22:01
Gilla
Tack för det tipset. den sidan var ju kanon.
#13
2 augusti 2011 kl 23:05
Gilla
Funderar på navigationsfunktionen i Garmin FR305. Får inte ut så mkt av manualen mer än att funktionen skall finnas. Om jag ritar upp en runda jag vill följa hur gör jag då för att importera denna till min Garminenhet? Vilket program/karta använder jag mig av och går det sedan även att använda alla funktioner som snittfart etappnotiser om fart osv?
#14
4 augusti 2011 kl 14:12
Gilla
Tack för tipset!
Testade på en kort sväng igår och det funkade aldeles utmärkt.
#15
18 augusti 2011 kl 19:55
Gilla
vi är 2-3 st som skall köra, ligger normalt strax över 30 i snitt men terrängen över åsen kanske sinkar tempot något. Men e du sugen kan du hänga på oss.
#16
30 augusti 2011 kl 17:57
Gilla
Kör på ett par vittoria slicks. Många av mina rundor innehåller partier på packad grusväg för att slippa tungt trafikerade vägar på sina håll. Har sedan början av juli endast fått 1 punktering på över 100 mil. Denna punktering kom efter att jag glömt att kolla lufttrycket innan jag gav mig ut och med för lite luft i bakdäcket klarade den inte en järnvägsövergång. Så min erfarenhet är att inget speciellt däck krävs för att cykla på packad grusväg.
#17
17 september 2011 kl 10:35
Gilla
För mig skall ett ställ inte bara vara snyggt utan också så avvikande från övriga att man som åskådare lätt kan urskilja det när klungan kommer farandes och således lätt se vilket stall de tillhör. För mig är det tre stall som gjort detta av de 18 protour stallen. Dessa tre är Astana, Lampre och Liquigas. För mig blir sedan valet svårt mellan Astana och Lampre, men skulle jag bortsett från åvan nämnda restriktion i avvikande ställ tycker jag klart Garmin Cervelo och Sky har snyggast ställ.
#18
20 januari 2012 kl 17:17
Gilla
Kolla youtube. Finns en del filmer där med tekniktips på hur du ska klara backar på bästa sätt. Sen är det bara att cykla ut till närmsta backe och köra upp o ner gång på gång. Så gjorde jag själv och idag är uppför min styrka inte som innan mjällares efter 2 meter :-)
#19
7 mars 2012 kl 16:00
Gilla
#20
19 mars 2012 kl 21:01
Gilla
@Fritz

Vad använder du för olja till kedjan? Förmodar att du använder en ganska "tunn" olja som är lätt att tvätta bort om du oljar kedjan mellan varje runda. Har själv använt en lite "Tjockare" olja till vintercykeln för att bättre klara väta men upptäckt att detta gör det totalt omöjligt att hålla kassetten fräsch. Eller hur gör du?
< < < 1 2 > > >