Vecka 10 2020

Veckan som gått bjöd på 29 km fördelat på tre träningspass:

Onsdag:
6,6 km lunchträning i lugnt tempo och prat med en kollega.

Fredag:
16,5 km "after work"-löpning med två vänner.

Ett riktigt roligt pass på grusväg och trail där vi tyvärr kom ut lite sent vilket gjorde att våra pannlampor kom väl till användning. Dock fick jag mig en ögonöppnare när det kommer till behovet av belysning under den tekniska trail-löpning som en femtedel av passet bjöd på.

Jag är lite av en asfaltsråtta och springer ofta på cykelbanor eller intill vägar. Detta gör att de simpla pannlamporna som jag brukar använda räcker mellan gatlyktorna samt för att synas för bilar och cyklister. Men ska det bli fler vår- eller höstpass ute på trail-stigarna så måste jag helt klart införskaffa mig en bättre lampa!

Söndag:
6,6 km blandat pass med en tur uppför Hammarbybacken följt av några 400 m sprintar på löpbana.

Springer väldigt sällan på löpbana men idag gav det mersmak. Det blev ett roligt inslag även om det egentligen var ett spontant infall. Det får bli fler sprintar framöver men kanske med ett förplanerat upplägg.

Generellt kändes veckan riktigt bra, kanske främst med tanke på att jag har haft några sämre veckor bakom mig med förkylningar samt övertid på jobbet som tyvärr har påverkat min träning. Det är något jag vill bli bättre på, att se till att träningen inte blir lidande pga jobbet, men ibland är det svårt att få löpningen att passa in i livspusslet. Det var också den känslan som gav inspiration till namnet på bloggen, löparpusslet!


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.