Långrunda i nya spår

Jag har sprungit 3-4 pass per vecka. Hålfoten har funkat för distanser runt milen. Så planen är att hålla mig till lite kortare rundor. Rättare sagt, det var planen, men ikväll var jag äckligt odisciplinerad.

Nu har den mörka lite tråkig årstiden börjat krypa in så det kändes väldigt inspirerande att springa med sällskap. Så när Niklas och Andy la upp planer för en långrunda ikväll hoppade jag på.

Det blev en trevlig runda med mestadels trail. Andy tog täten för att prova en ny rutt. Till en början kände jag mig väldigt tung i vaderna och låg och sladdade lite bakom. De är båda starka trail och ultralöpare så för dem var det säkert piece of cake att trava på i cirka 6 min tempo på stigarna. Jag låg på cirka 160 i puls så för mig var det tröskelfart. Efter 11-12 kilometer ungefär började mina vader piggna till. Tyvärr började jag känna av den välbekanta brännande känslan under fötterna. Jag höll på att få blåsor. Den sista halvan blev benen allt piggare och den brännande känslan växte. När jag kom hem hade jag precis klarat mig från blåsor på högerfoten, men spräckt en blåsa under vänster fot. Illa, nu blir det väl lite uppehåll i träningen. Något som jag definitivt ska göra omgående däremot är att sprätta bort kardborrebandet i min Altra King MT för jag är väldigt säker på att det ligger bakom skavsåren.

2 kommentarer till inlägget

Monica Carlsson
1971 • Partille
#1
25 september 2019 - 21:08
Asch, vad du har otur med småskador som sabbar lite av flowet du ändå har med löpningen! Hoppas du får en bra träningshöst!
1973 • Växjö
#2
26 september 2019 - 07:33
Tack, men i det här fallet var det nog inte otur. Det var nog faktiskt bara odisciplin. Jag borde stannat och tejpat efter halva rundan. Fast det känns rätt ok ändå nu. Kommer nog att tejpa och springa en kort runda i morgon.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.