Löpningens dialektik

Kvantitetens övergång i kvalitet

Springer in i det nya året med en hastighet av 33 minuter och 55 sekunder per mil. Det är en och en halv minut snabbare än vid förra årsskiftet (se resultat på bilden nedan). 

Denna förbättring är först och främst ett resultat av rent kvantitativ ökning av träningsmängden. Under året som gått har jag närapå dubblat min träningsmängd. Denna uppgår numera till ca 12-14 mil per vecka. 

Det hela bekräftar den dialektiska lagen om ”kvantitetens övergång i kvalitet”. Denna lag, som utgör en av den dialektiska materialismens grundpelare, gör gällande att ”rent kvantitativa förändringar på en viss punkt slår om i kvalitativa olikheter” (Karl Marx, Kapitalet s. 267). Denna lag äger giltighet både för naturens och samhällets utveckling.

Genom att fortsätta tillämpa den dialektiska materialismens lagar på min egen löpträning hoppas jag kunna fortsätta förbättra mina resultat under det kommande året. Siktet är inställt på Sahara maraton i slutet av februari, dit vi ska resa en grupp löpare från Proletären FF. Syftet med resan är dels att springa maratonloppet, som arrangeras till stöd för det västsahariska folkets frihetskamp, dels att lära känna och utveckla samarbeten med organisationer på plats. På längre sikt planeras liknande resor till bl.a. Havanna Maraton på Kuba.

Allt tyder på att 2019 kommer bli ett bra löparår, med nya triumfer för den vetenskapliga socialismen!

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.