Hur hittar man sponsorer?

Ah! Hur skall man hitta sponsorer?

Nu är det tredje säsonge jag tävlar i OCR. Jag vill påstå att jag är en mycket seriös Elitatlet som tävlar för att bli en av de bästa i världen (just nu top 20). Jag kämpar och kämpar, jag är kvalad till VM (i båda Spartan och det riktiga) på ELIT nivå. Jag är en av sveriges bästa OCR atleter. MEN jag får inte en enda sponsor. I min hemstad verkar inga företag sponsta individuella altleter och de allra största företagen har ju typ, top 5 atleterna redan. MEN, sen finns de atleter som har massa sponsorer, till och med en del större sådana, som inte ens tävlar elit, utan åldersklass. (ni som har koll på enduro eller tex. origentering vet att eliten är de bästa, sedan kör resten åldersklass) Hur funkar det, hur kan jag ha så svårt att få en sponsor?

Har ni någon erfarenhet? Har du ett företag som vill synas på OCR-tävlingar (och trail-tävlingar)? Känner du någon som har? Har du tips på hur jag skall göra? ALL hjälp är välkommen.

I år är det verkligen behövligt med sponsring, jag kan inte ta mig till TVÅ olika VM utan det!

aja.. over and out, /happy face!

2 kommentarer till inlägget

1971 • Nykvarn
#1
18 april 2018 - 15:19
Hej! Det är ett sälj-jobb som måste göras för att skaffa sig sponsorer. Vad har sponsorn att vinna på att sponsra dig? Vilken exponering får de, en hel del såklart då du är på elitnivå inom OCR. Hur aktiv är du på sociala medier, hur många följare har du i olika kanaler t ex Instagram? Kan du jobba med sponsorn på olika evenemang och mässor, stå i deras monter, göra reklam för deras utrustning t ex? Sedan är min erfarenhet att det går att hitta nischade aktörer som är mer lokala än de stora jättarna som ofta är svårare, varför inte försöka med svenska varumärken som kan ha ett större intresse av att sponsra en svensk elitidrottsutövare, tänker t ex på Craft, Icebug och Salming vilka alla har relevans för det du gör?

Läste ditt förra inlägg här på jogg också och det är inte lönt att förklara hur härligt löpning är för någon som inte springer, omge dig med människor som förstår dig och gillar samma saker och strunta i resten :)

Lycka till med träningen och jakten på sponsorer/Mvh Staffan
1958 • Borlänge
#2
19 april 2018 - 08:38
Det är tufft att jaga sponsorer nuförtiden, det krävs att man är aktiv i idrotter som har god bevakning i media och ger de företag som sponsar god exponering och ärligt talat tror jag inte OCR har den uppmärksamheten.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.