Äventyret att vara jag

En dag i taget - allt för hälsan 2018

Så många gånger har jag försökt framför allt gå ner i vikt under det senaste åren, med PT och olika dieter - men inte lyckats. Att vara nedslagen är inte riktigt min grej, men verkligheten är att jag inte har lyckats vända vikttrenden till hälsosamma kilon. Livspusslet har varit intensivt och inte lämnat många timmar över till träning och matlagning. Nu har jag bestämt mig för att vara min egen coach, PT och hälsokock. Frågan som jag ej kunnat besvara än är: hur ska jag lyckas denna gång? Det givna svaret har jag inte - men jag vet att varje dag kan jag göra nya val, prioritera och fokusera. Så jag tänkte att detta forum kan vara toppen & inspirerande, att skriva och dessutom kanske finna några nya vänner. 

Jag vill så gärna springa Stockholms marathon igen. Jag lyckades förra gången och då hann jag bara springa på asfalt två gånger innan loppet. Vi har lång vinter här uppe i nordligaste norr :) Jag tänker kunde jag då, så kan jag nu. 

Här kommer mina mål: 

Vikt: Från 82 kg gå ner till mina hälsasomma 62 kg

Hormoner: just nu så lever stresshormonerna lite fritt i kroppen och härjar runt :) det vill jag vända på till en harmonisk hormonbalans. 

Träning: springa Stockholms Marathon i år. 

Nästa steg: aktivitetsplanering

Allt för hälsan 2018 - det får bli mitt motto för i år :) 

1 kommentarer till inlägget

1969 • Västervik
#1
22 januari 2018 - 14:22
Vilket underbart motto, jag tror att jag lånar det :). Det låter som vi har liknande situationer. Jag väger egentligen inte för mycket, men jag har taskiga matvanor där tröstätning är ett stående inslag. Tänkte använda mitt 2018 till att få ordning på mitt liv och där passar "allt för hälsan" som hand i handske. Vore kul att göra varandra lite sällskap på färden. /Pia
ps Den där underbara vyn. Lapporten passerade jag i somras under min vandring Fjällfararnas gröna band.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.