Det är aldrig för sent att göra tävlingspremiär...

Jag läser i inledning till boken "Hjärnstark - hur motion och träning stärker din hjärna" att löpning är en superb aktivitet för hälsa och välmående. Jag läser om hur och att träning gör skillnad. När jag bläddrar i Tjejmilenupplagan av tidningen Runners World läser jag samma sak, där berättelsen om människors livsresor gör skillnad. Ja, löpning gör ofta något särskilt för hälsan. Det är fint när vi kan springa eller gå i rask takt. Det gör verkligen skillnad.

Vi, i familjen, har skapat en ny tradition. Vi började 2013 och traditionen lever ännu. Vi springer Tjejmilen tillsammans. Ja, inte tillsammans i en hop, för vi alla tar oss fram i vår egen takt och efter egna förutsättningar. Vissa år är vi många och något år är vi bara några få. I går var vi sju tjejer till start i Tjejmilen - sju personer från tre generationer. Mamma, mormor och farmor - döttrar - och döttrarnas döttrar. Det är fantastiskt roligt att vi kan, att vi gör och att mamma, som näst äldst i hela resultatlistan, glad & pigg tog sig runt på denna fantastiska milrunda.

Denna tradition och detta lopp är ändå något särskilt för mig. Mamma (86 år) sätter ribban hur länge vi andra skall - bör - kan inspireras & peppas - att själva hålla på. Kan hon, så borde väl vi kunna också? Oavsett om vi kan eller vill, så är det en fröjd att se att hon gör.

Inlägget fortsätter här...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.