10 km sub 40?

Äntligen är det dags. Seedningslopp till Göteborgsvarvet på NEVS testbana i Trollhättan. Jag har följt ett ambitiöst träningsprogram i åtta veckor. Har totalt sprungit 175 mil i år. Är skadefri, men sedan någon vecka förkyld. Idag är det extra jobbigt att inte veta hur måendet är egentligen. Min kloka fru säger att jag alltid är sån här inför ett lopp eller framträdande av något slag. Men har hon rätt denna gång? Jag har lite förhöjd vilopuls och några decimaler förhöjd temp. Brukar ligga på 36 grader i temp när jag är frisk så det är väl lite löjeväckande att böla över 36,4. 

I alla fall är rödbetsjuicen uppdrucken. Havregrynsgröten vid niotiden med blåbär och aroniabär var den sista måltiden. Resorben intagen. Urinen ljus och fin men inte för ljus. Magen börjar undra varför jag inte tar lunch snart och tarmen är urblåst.

Jag cyklade och hämtade nummerlappen. Det var vindstilla och bra luft. Några små ynka droppar regn. Lite kallt men ingen fara. Mycket bra yttre förutsättningar trots oktober.

Klockan 13:00 smäller det. fyra varv ska avverkas. Börjar i 4:0!5 tempo med puls 161 för att efter halva loppet försöka hålla 3:55 och puls 165. Sista km ska maxpuls testas. Den ligger nog strax över 175. Farten där avgör om målet sub 40 nås. 

Med denna snabbt ihopkrafsade blogg vill jag bara säga att i stort sett allt kan gå åt helvete och att detta är bland det roligaste jag vet. Utan tvivel är det inte konstigt att man ibland känner sig kluven. Kört hårt!

1 kommentarer till inlägget

1969 • Trollhättan
#1
13 oktober 2015 - 09:29
Målet uppnått: 39:27.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.