Formtoppning och kläder för alla väder

När man åker till New York i slutet av oktober så innebär det också att packningen behöver förberedas för alla typer av väder.

Det kan vara från nollgradigt till 20 grader varmt vid den årstiden och med tanke på hur iskalla vindar det är på vårkanten, i april då jag varit där tidigare, så är det nästintill från långkalsonger och övrig vinterklädsel till shorts som är spannet beroende på dag under vistelsen.

Dagarna innan avresa ger det sig delvis vad det är som kan sorteras bort men innan dess gäller kläder för alla väder både för själva loppet och dagarna före/efter detta. Så just nu är det plan för iskallt väder som gäller men med en stark förhoppning om 10-15 grader med skön höstsol som sällskap.

Effekterna av orkanen Sandy som var orsaken till att NYC Marathon ställdes in 2013. Översvämningar nere vid Battery Park
Effekterna av orkanen Sandy som var orsaken till att NYC Marathon ställdes in 2013. Översvämningar vid Battery Park

 

Till kläder kommer mycket annat som kan behövas för själva loppet. Det är tejp, energigel, värktabletter, salva, resorb, hörlurar, ipod med mera med mera… Allt avgörande för löpningen ska läggas i handbagaget så att jag inte står där på Newark utan detta. Allt annat i den stora resväskan.

I lördags genomförde jag mitt sista längre pass. Drygt 20 km i varierande terräng runt Bollebygd – första halvan i 6-minuterstempo och andra på 5,25.

Den här rundan och övriga som genomförts senaste 2 veckorna har skett på mina nya Nike Zoom Vomero 10 och anledningen till ett par skor till var att jag varje gång rundan gick upp över 13-14 km så började det göra ont under fötterna. Med tanke på det var jag tvungen att hitta ett lite mer dämpat alternativ vilket jag då gjorde i Vomero.

Nike Zoom Vomero 10
Nike Zoom Vomero 10

 

Med tanke på relativt kort tid kvar handlade det om att springa in dom snabbt vilket jag nu har gjort med ett utmärkt resultat. Känslan är exakt den jag ville uppnå med köpet!

Med tre hela veckor kvar så kommer jag att dra ner på distanserna. Det blir säkert någon mer runda på 12-14 km men annars kommer det att hålla sig på milen eller därunder.

Just den här veckan planerar jag ingen löpning före torsdag och sedan ytterligare ett till helgen. Nästa vecka och veckan därpå 3 pass vardera. Kortare distanser och en del intervaller utan att på något vis fresta på i onödan. Allt handlar om att vara pigg och fräsch samtidigt som konditionsnivån bibehålles och skärps till just med lite intervaller. Detta kompletterar jag med lite styrkeövningar hemma i källaren.

 

 

1 kommentarer till inlägget

1961 • Göteborg
#1
5 oktober 2015 - 22:16
Faktakollen meddelar: Det var år 2012 som Superstorm Sandy medförde att NYC Marathon blev inställt.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.