Vad är träning egentligen? | Blogg: stina hedberg

Vad är träning egentligen?

På vägen hem cyklade jag förbi en kvinna som var ute och tränade, snyggt klädd i fina tights och varm jacka. Hon promenerade den typiska "travrakan" som många är ute och går. Jag kom att tänka på hur olika vi människor ser på vad som är träning. Hur promenad kan vara tillräcklig nivå för en person, för att man ska känna sig nöjd och tillfreds med passet. För nästa är det kanske löpning 5 km som är lagom, och en ytterligare typ kräver en runda på 2 mil i hög puls för samma känsla.

Jag får höra ibland att jag tränar ofta, själv tycker jag att jag inte gör så mycket. Vissa pass är mest bara för att komma i väg och göra något roligt och inte avsedda att vara hårda. Men visst, jämfört med personen som bara tar två promenader i veckan, som tar bilen till jobbet och aldrig rör på sig, så är jag förstås en  duracellkanin. Själv vill jag bli en av de i nästa steg, de som orkar mycket mycket mer och hårdare pass än de jag genomför nu.

4 kommentarer till inlägget

Pela
1969 • Göteborg
#1
15 november 2014 - 11:15
Så målinriktad som du verkar vara så kommer du komma dit du vill, utan tvekan!
1971 • Gävle
#2
15 november 2014 - 20:31
Tack Pela! Min insikt nu på senare år är att jag inte är så dålig som jag tror när det kommer till motion, jag har länge trott att man måste vara väldigt snabb eller född till atlet för att fixa långlöpning och liknande. Det tog lång tid för mig att fatta att mycket sitter i det egna huvudet, så när jag kom på det blev det plötsligt enklare =)
Lennart
1971 • Vallentuna
#3
16 november 2014 - 12:51
Jag har också tänkt på det. Vad är träning och vad ingår i "det normala rörelsemönstret"? Jag har bara kommit fram till att det är väldigt individuellt och så klart beror på våra förutsättningar (tex vikt och tidigare träningsbakgrund).

För din del så tror jag att du kan springa hur långt som helts :-).
1971 • Gävle
#4
23 november 2014 - 20:37
Tack Lennart! Det gäller att kämpa på och hålla i träningen, men utveckling håller mig motiverad och ibland ser man ljuset i tunneln. Samtidigt är livet inte rättvist, jag är född "smal" men är ändå inte snabb, vilket många tror att jag ska vara. Många jag läser om springer snabbare och längre än jag själv, fast de är otränade. Å andra sidan gör jag samma prestation utan den träningsverk som de vaknar med nästa dag =)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.
 annons